2019-2020 eğitim öğretim yılı bitti

Güncelleme Tarihi:

2019-2020 eğitim öğretim yılı bitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2020 09:47

Okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci yaz tatiline girdi.

Haberin Devamı

9 Eylül 2019’da başlayan ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında 23 Mart 2020’de TRT EBA TV ekranlarından başlanan uzaktan eğitim süreci sona erdi. Tüm öğrenciler karneleri ile takdir ve teşekkür belgelerine e-Okul üzerinden ulaşabilecek. Lise kademesindeki öğrenciler onur belgesi ve diplomalarını belirlenen tarihlerde okullarından alabilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), eylül ayında ilkokula başlayacak çocuklar için yaz okulları açılacak. Ayrıca, EBA TV'de 29 Haziran'da tüm yaz tatilini kapsayacak yeni yayın kuşağı başlatılacak. EBA TV'de Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) deneme sınavları, 20-21 Haziran'da düzenlenecek.

ÖĞRETMENLERİN YAZ DÖNEMİ SEMİNERLERİ 22 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK
MEB, normalleşme süreci kapsamında 1 milyona yakın öğretmenin yaz dönemi mesleki çalışmaları, 22-30 Haziran'da çevrim içi olarak düzenleyecek. Öte yandan, okulların açılacağı tarihe kadar 500 bin öğretmen ve okul yöneticisi için Türk eğitim tarihinin en büyük uzaktan eğitim mesleki gelişim programı yürütülecek.

Haberin Devamı

TELAFİ VE UYUM EĞİTİMLERİ 31 AĞUSTOS'TA BAŞLATILACAK
Resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi, 31 Ağustos'ta başlayacak. Yüz yüze telafi eğitimleri üç hafta sürecek ve ders yılında destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu devam edecek. Bu süreçte, öğrencilerin okula uyumuna, psikososyal anlamda desteklenmelerine, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerdeki telafisine yoğunlaşılacak. Özel okullar ise 15 Ağustos itibarıyla öğrencilerinin gereksinimlerini dikkate alarak en az üç hafta olacak şekilde, yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitiminin başlangıç tarihini ve süresini kendileri belirleyecek.

SELÇUK’TAN ANNE BABALARA KARNE
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından Uzaktan Eğitimin Anne Baba Karnesi’ni paylaştı. Selçuk, bu süreçte destekleri nedeniyle tüm velilere teşekkür etti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gülümseten bir paylaşımla sosyal medya hesabından anne babalara virüs salgını süresince gösterdikleri özveri için teşekkür etti. Veliler için hazırlanan Uzaktan Eğitim Karnesi görselini de paylaşan Selçuk, hesabında şu sözlere yer verdi:
“Sevgili velilerimiz, her sene çocuklarımızın karnelerini paylaşıyor, çevrenize gösteriyorsunuz. Bu sene siz de bizimle hem öğretmen hem öğrenci oldunuz. En büyük desteği velilerimizden aldık. Bir karne de sizin hakkınız. Öğretmenlerimiz adına, tüm velilerimize teşekkür ederiz.”

Haberin Devamı

BAKAN SELÇUK'TAN ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR
Uzaktan eğitimin son gününde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yayımladığı mesajla tüm öğrencileri kutladı. Selçuk mesajında uzaktan eğitim sürecinde tüm öğrencilerin büyük bir iş başardığını söyledi.

BAKAN'DAN BİR MESAJ DA ÖĞRETMENLERE
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla tüm öğretmenlere kısa mesaj gönderdi. Mesajına "Sevgili meslektaşım" ifadesiyle başlayan Selçuk, şunları kaydetti:
"Uzaktan eğitimle, ekip olmayı, öğretmenlerin her koşulda eğitimi nasıl omuzlayıp götürebileceğini, çocuğun elini nasıl sımsıkı tutabileceğini, nasıl çözümün bir parçası olabileceğini gösterdiniz. Asla yeterli gelmeyeceğini bildiğim bir teşekkürle emekleriniz için teşekkür ediyor, güzel ve sağlıklı günlerde okullarımızın kapısını hep birlikte açmayı temenni ediyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!