2015 EKPSS tercihi için son gün

Güncelleme Tarihi:

2015 EKPSS tercihi için son gün
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2015 12:40

16 Nisan’da başlayan 2015 EKPSS/KURA İle Engelli Memur Yerleştirme tercih işlemleri, 24 Nisan Cuma günü saat 23.59’da son buluyor. ÖSYM’den yapılan açıklamada, tercih süresinin uzatılmayacağı bildirildi.

Haberin Devamı

2015 EKPSS/KURA İle Engelli Memur Yerleştirme için tercih yapmak isteyen adayların, 24 Nisan Cuma günü saat 23.59’a kadar tercihlerini https://ais.osym.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda ÖSYM’ye ulaştırmaları gerekiyor. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.
Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak. Tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalı. Adayların tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda “2015-EKPSS/KURA Tercihleriniz başarı ile ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeleri gerekiyor. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalı.
Mezun olmayanların ataması yapılmayacak

Haberin Devamı

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin, ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunlu. Danıştay 12.Daire Başkanlığı’nın kararı gereğince alt öğrenim düzey(ler)indeki kadroları tercih hakkı bulunan adayların, sınava girdikleri üst öğrenim düzeyinde mezun olamasalar da, tercih ettikleri alt öğrenim düzey(ler)indeki kadroların gerektirdiği alan/programdan tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla mezun olmaları gerekiyor. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacak. Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunlu.
Anadolu İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Lisesi (Yabancı Dil Ağırlıklı), İmam Hatip Okulu, Anadolu İmam Hatip Lisesi Programı, İmam Hatip Lisesi Programı mezunu adaylar, alanlarına bağlı kalmaksızın “2049” nitelik kodunun yer aldığı kadroları tercihleri arasında gösterebilecek.

Haberin Devamı

2015 EKPSS/KURA İLE ENGELLİ MEMUR YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!