19 Mayıs coşkusu bu yıl çevrim içi yaşanacak

Güncelleme Tarihi:

19 Mayıs coşkusu bu yıl çevrim içi yaşanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2021 16:11

19 Mayıs Atatürk''ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı pandeminin gölgesinde bir dizi etkinlikle kutlanacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da 81 ilden öğrencilerle online düzenlenecek etkinlikte bir araya gelecek. Ayrıca TRT EBA kanallarında gün boyu 19 Mayıs’ın anlam ve önemini anlatan programlar yayınlanacak.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919‘da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı günü Türk gençliğine armağan etti. İlk defa 1926 yılında Gazi Günü adıyla Samsun'da kutlanan gençlik bayramının adı, 1980 sonrası Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak değiştirildi. Bu yıl da salgın şartlarında kutlanacak olan 19 Mayıs programı şöyle:

BAKAN SELÇUK GENÇLERLE BULUŞACAK
TRT EBA Ortaokul ve TRT EBA Lise kanalında saat 09.00 itibarıyla yayınlanacak olan "Doğan Güneşin İzinde" programında lise öğrencileri hazırladıkları sunumlarla Milli Mücadele sürecini anlatacak, müzik performansı ile izleyicilere keyifli anlar yaşatacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da online katılımı ile 81 ilden öğrenciler Bakan Selçuk'a merak ettiklerini sorma imkanı bulacak.

Haberin Devamı

TRT EBA KANALLARINDA BAYRAM COŞKUSU
TRT EBA Anaokulu'nda ekrana gelen "Takvim" programı, 19 Mayıs kapsamında spor yapmanın, sağlıklı yaşam ve beslenmenin beden, ruh ve zihin sağlığına olan katkılarını oyun temelli etkinliklerle ele alacak. Yeni yarışma programı "Uzaktan Erişim TRT EBA" 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı özel bölümünde Tozkoparan dizisinin çocuk oyuncuları Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele dönemiyle ilgili soruları yanıtlayacak.

İSTANBUL’DA ÇEVRİM İÇİ KUTLAMA
19 Mayıs kutlamaları İstanbul’da çevrim içi programlarla devam edecek. İl Millî Eğitim Müdürlüğü online düzenlenecek etkinlikte birçok önemli ismi gençlerle buluşturacak. "Gençlerle Baş Başa Gençlik Şöleni" çerçevesinde Prof. Dr. Nevzat Tarhan bilinçli genç olmak hakkında konuşacak.

Yazar Aziz Erdoğan ise Mehmet Akif ve gençlik çerçevesindeki sunumu ile Edebiyat Akademisinin konuğu olacak. Dr. Türker Toker "Geleceğimiz Gençlerimiz" konusunu anlatacak. Ayrıca down sendromlu gençlerle öz savunuculuk konuşulacak.  Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen "Gençlik ve Spor" üzerine bir sunum yapacak.

GENÇLİK KONSRERLERİ
Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenecek "19 Mayıs Gençlik Konseri" sevilen isimleri bir araya getirecek. Zeynep Bastık, Oğuzhan Koç ve Eser Yenerler'in katılımı ile gerçekleşecek konser, 19 Mayıs Çarşamba günü saat 21.00'de canlı yayınla TRT Müzik'te ekranlara gelecek.

BAKMADAN GEÇME!