Sömestr ne zaman başlayacak? 15 tatil ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Sömestr ne zaman başlayacak 15 tatil ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 11:24

15 tatil ne zaman başlayacak sorusu, öğrenciler kadar öğretmen ve veliler tarafından da merak ediliyor. Sömestr tatili için planlarını şimdiden düzenlemek isteyen vatandaşların merak ettiği 15 tatil ne zaman sorusu, Milli Eğitim Bakanlığının çalışma takvimi üzerinden yanıtlandı. Peki, Sömestr tatili ne zaman başlayacak? İşte, birçok kişinin merak ettiği sorunun cevabı

Haberin Devamı

15 tatil ne zaman başlayacak sorusu Türkiye genelinde öğrenci, öğretmen ve birçok velinin merak ettiği konular arasında yer aldı. Sömestr tatilinin başlayacağı günü merak eden birçok kişi, şubat tatilinin başlayacağı günü öğrenerek planlarını netleştirecek. Peki, Milli Eğitim Bakanlığından elde edilen bilgilere göre 15 tatil ne zaman başlayacak? İşte, öğrencilerin merakla araştırdığı tarih bilgisi

15 TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2017-2018 eğitim öğretim dönemi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre 18 Eylül Pazartesi günü ilk ders zili ile başladı. Uyum süreci kapsamında 11 Eylül tarihinde okullara başlayan öğrenciler için ise ikinci hafta başladı. 

Takvimde yer alan tarihlere göre ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Haberin Devamı

İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak.

2017-2018 eğitim öğretim yılı 8 Haziran 2017'de sona erecek ve öğrenciler yine yaz tatiline girecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

DERS SAATLERİ KISALACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde düzenlenen "2017 Valiler Buluşması" programında, eğitim ile ilgili açıklamalarda bulundu. Salondakilere, kendisinden önce programa katılan diğer bakanların ne kadar süre konuştuğunu soran Yılmaz, aldığı cevaplar karşısında şunları söyledi:
"Bir gün Gaziantep'teki bir programda Fatma (Şahin) Hanıma, 'Ne kadar konuşayım?' diye sordum. O da 'bir ders saati kadar' dedi. Bir ders saati 40 dakika, 40 dakikada da bıraktım. Şimdi artık öğrenme süresi hızlandı. Bizim zamanımızda ders saati 50 dakika falandı. Şimdi bu süre giderek azaldı. 20-25 dakika en idealidir diye düşünüyorum."

Bakan Yılmaz, kaliteli eğitimin unsurlarından bir tanesinin derslik başına düşen öğrenci sayısının makul seviyede olması gerektiğine işaret ederek, "İlkokulda da lisede de 70 kişilik sınıflarda okudum. Bizim dönemde ders saati 50 dakika falandı. Dolayısıyla bir öğretmen bir sınıfa girdiğinde her öğrencisine bir dakika ayıramazsa burada kaliteli bir eğitimden bahsedilebilir mi? Dolayısıyla şimdi proje okullarımızda 30 sayısı var. Sınıflarda öğrenci sayısını 30'un altına düşürmek lazım. Bizden önce derslik başına düşen öğrenci sayısı 36'ydı, şimdi bu sayı 24'e düştü" bilgisini verdi.

BAKMADAN GEÇME!