1190 çocuÄŸa akran kartpostalı

Güncelleme Tarihi:

1190 çocuğa akran kartpostalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2021 13:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar, Türkiye'nin dört bir yanındaki akranlarına yolladıkları kartpostallarla hem özlem giderdi hem de eski bayram geleneğini yaşattı.

Haberin Devamı

 

 

Türkiye'nin dört bir yanındaki kuruluşlarda kalan çocuklar, eski bayram geleneklerini yaşatmak amacıyla hazırladıkları el emeği göz nuru kartpostalları farklı illerdeki akranlarına gönderdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'a da bayram kartpostalı yollayan çocuklar, toplam 1190 bayram kartpostalını çocuk evlerindeki arkadaşlarına ulaştırdı.     

1190 çocuğa akran kartpostalı

ÖZLEM GÄ°DERDÄ°LER    Â

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Songül Acar, bu sayede Tunceli'yi de tanıtma imkanına sahip olduklarını vurguladı. Songül Acar, “Çocuklarımızla, yaşlılarımızla ve engellilerimizle sık sık bir araya geliyoruz. Çocuk evlerimizi ziyaret ederken, çocuklarımız çok sıkıldığından bahsettiler. Dışarıya çıkıp gezemediklerinden yakındılar. 'O zaman evinizin içinde güzelce vakit geçirmek için, alan yaratın kendinize' dedim. Ne yapabiliriz diye sorarlarken, arkadaşlarına bayram kartpostalı atmalarını söyledim. Türkiye´nin en güzel şehirlerinden birindeyiz ve doğamız çok güzel. Hem ilimizi tanıtmak hem çocuklarımızı mutlu etmek düşüncesi oluştu. İlimizin çok değerli fotoğrafçıları ve gazetecilerden, fotoğraf desteği aldık. İlimizde bulunan Munzur Vadisi Milli Parkının fotoğrafı, yaban hayatı ve tarihi mekanların fotoğraflarını hazırladık. İnşallah pandemi süreci bittiğinde çocuklarımızı ilimizde de ağırlamak istiyoruz. Hem ilimizi tanıttık, hem de geleneklerimizi yaşattık. Toplamda 80 ilin tamamında bulunan 1190 çocuk evine kartpostal yolladık" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!