1 Aylık Kedi Ne Yer Ve Nasıl Beslenir? 1 Aylık Yavru Kediler Ne Kadar Süt İçer Ve Ne Kadar Aç Kalabilir

Güncelleme Tarihi:

1 Aylık Kedi Ne Yer Ve Nasıl Beslenir 1 Aylık Yavru Kediler Ne Kadar Süt İçer Ve Ne Kadar Aç Kalabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 14:02

1 aylık kedinin anne sütü ile beslenmesi en sağlıklısıdır. Fakat anne sütünden kesilmişse küçük porsiyonlar ile kedi maması ya da tavuk, hindi gibi etlerin yağsız taraflarından verebilirsiniz. Sebze tüketmeyi de sevdiklerinden kedilere mevsim sebzelerinden ya da marul da yedirebilirsiniz. 1 aylık kedinin ye yediğini ve nasıl beslendiğini, ne kadar süt içmesi gerektiğini sizler için detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

  1 aylık kedinin 100 gramlık vücut ağırlığı için 30 ml süt içmesi önerilir. Eğer süt içmiyorsa kedinize bebek muhallebisi, yavru kedi maması ya da kedi sütü tozu da verebilirsiniz.

  1 Aylık Kedi Ne Yer ve Nasıl Beslenir? 

 Annesinden ayrılmış ve yeni doğmuş bir kediye sunulacak en iyi besin bebek muhallebisi, kedi sütü tozları ve yavru kedi mamasıdır. Yavru kedilere verilen besinlerin küçük lokmalarla verilmesi gerekir. Hindi, geyik eti, sığır eti ya da tavuk gibi besinlerin yağsız etlerini pişirerek 1 aylık kediye verebilirsiniz. Etobur olsalar da bu durum 1 aylık kedinin sebze yiyemeyeceği anlamına gelmez. Bu nedenle onlara mevsim yeşilliklerinden ya da marul da verebilirsiniz. Bu süreçte su içmesini de ihmal etmemelisiniz. Yeteri kadar temiz su içmesini sağlamanız önemlidir.

Haberin Devamı

  1 Aylık Yavru Kediler Ne Kadar Süt İçer?

  1 aylık yavru kedinin 100 gramlık vücut ağırlığı için 30 ml süt içmesi gerekir. Eğer kedinizin gelişmesini yeterli görmüyorsanız öğünlerinin tam olarak karşılanıp karşılanmadığını araştırın. Sütten kesilmiş bir yavru kediyse kedi mamasına geçiş yapabilir ve 8 saatte bir günde 3 kez kedi maması da verebilirsiniz. Eğer kedinizin herhangi bir besine alerjisi yoksa ya da gelişiminde bir problem yoksa düzenli olarak beslenmelerine devam etmekte fayda vardır.

  3-4 haftalık yavru kedilere 5-6 gram olan kedi sütünü günde 8 kez olmak üzere 3 saatte bir verebilirsiniz. Kediler büyüdükçe büyümelerine oranla yedikleri besinlerin de artırılması gerekir. Bu sayede gelişimlerini destekleyebilir ve sağlıklı olmalarını da ağlayabilirsiniz. 

 Ne Kadar Aç Kalabilir

  Sağlıklı bir kedi en fazla 1 haftaya kadar aç kalabilir. Fakat bu süreçte hem aç hem de susuz kalırlarsa hasta olabilirler ve bu durum da kötü sonuçlara sebep olabilir. Ancak yavru kediler henüz gelişimlerini tam olarak tamamlamadıkları için 1 gün bile aç kalmaması gerekir. Bu durum daha hızlı hastalanmalarına ve sonucunda da hayati tehlikelere sebep olabilir. Bu nedenle yavru kedilerin beslenmesine ekstra özen göstermek gerekir. 

Haberin Devamı

 Hamile, yaşlı ya da yavru kedilerin beslenmesine özen göstermek onların sağlıkları için önemlidir. Hem susuz hem de aç kalmaları onları kısa sürede ölmelerine sebep olabilir. 1 aylık kedinin besin ihtiyacı daha iyi gelişebilmesi için önemlidir. Eğer 1 aylık yavru kediniz varsa neler yiyebileceğine ve ne kadar yemesi gerektiğine dikkat etmelisiniz. Ayrıca veterinere giderek herhangi bir sağlık probleminin olup olmadığını da kontrol ettirmeniz gerekir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!