Eğitim Uzmanı Şener’den Sınav Tüyoları

Güncelleme Tarihi:

Eğitim Uzmanı Şener’den Sınav Tüyoları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2015 18:14

EĞİTİM FAALİYETLERİ KAPSAMINDA KENDİ ALANINDA ÜNLÜ BİRÇOK PSİKOLOG, KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI, EĞİTİMCİ YAZARI AĞIRLAYAN ALİAĞA BELEDİYESİ, BU KEZ ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN ÜNİVERSİTE VE BÖLÜM TERCİHİ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE BAŞARIYI ARTIRAN STRATEJİK VE PSİKOLOJİK SINAV TAKTİKLERİ” KONULU EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLEDİ.

Eğitim faaliyetleri kapsamında kendi alanında ünlü birçok psikolog, kişisel gelişim uzmanı, eğitimci yazarı ağırlayan Aliağa Belediyesi, bu kez üniversite sınavına girecek öğrenciler için Üniversite ve Bölüm Tercihi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Başarıyı Artıran Stratejik ve Psikolojik Sınav Taktikleri” konulu eğitim semineri düzenledi.
Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri konferans salonunda gerçekleştirilen seminere Eğitimci Yazar ve Televizyon Programcısı Cihat Şener konuşmacı olarak katıldı. İki seans halinde gerçekleştirilen seminerin ilk seansında 12’inci sınıflara ikinci seansında 10’uncu sınıflara sınav öncesinde ve sonrasında neler yapılması konusunda bilgiler verildi. Yoğun bir katılımın olduğu seminerde öğrencilerin bir kısmı ayakta bir kısmı ise sahneye koyulan sandalyelerde oturarak semineri takip etti. Eğitim uzmanı Şener, 3-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girecek öğrencilere, tercih sürecini doğru bir biçimde geçirmelerini, üniversite ve bölüm seçiminde dikkat etmeleri gereken noktaları, kendileri için en sağlıklı seçimi yapabilmeleri için gerekli olan etkin tercih tekniklerini anlattı.
ŞENER: GEREKEN EN ÖNEMLİ VE TEK ŞEY ÇALIŞMAK
Üniversite sınavının zekâyı ölçen bir sınav olmadığını belirten eğitim uzmanı Cihat Şener, “Bu sınavda temel unsur bilgiyi kullanma becerisidir. Yani öncelikle bilgili olacaksınız. Bu sınav kısa zamanda karar verebilme, yoğun baskı altında doğruyu yapabilme becerisini ölçer. Tüm bunların üstesinden gelebilmek için donanımlı olmak gerekiyor. Öğrencilerimiz sınav öncesinde kaygı düzeylerini, streslerini en aza indirmeye çalışsınlar. Sınava kısa bir süre kala hangi konularda eksik olduklarını tespit ederek hızlı bir şekilde açıklarını kapatsınlar. Sınavdan bir gün önce öğlen saatlerine kadar ders çalışılabilir. Ama öğleden sonra dışarı çıkmayıp muhakkak dinlensinler. Öğrencilerimizin yapması gereken en önemli ve tek şey çalışmak. Bu sınavı kazanabilmek için sihirli sözcük çalışmak” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!