Eğitim-İş'ten 'Cemaat ve tarikatların açtığı tüm kurslar kapatılsın' talebi

Güncelleme Tarihi:

Eğitim-İşten Cemaat ve tarikatların açtığı tüm kurslar kapatılsın talebi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 16:55

Eğitim-İş'ten 'Cemaat ve tarikatların açtığı tüm kurslar kapatılsın' talebi

Haberin Devamı

EĞİTİM-İŞ Genel Başkanı Veli Demir, CHP Manisa İl Başkanlığı'na yaptığı ziyarette, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na söylediği sözlerin arkasında olduklarını belirterek, "Cemaat ve tarikatların açtığı tüm kurslar derhal kapatılmalıdır" dedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, CHP Manisa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette CHP İl Başkanı Halil Tokul, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban ve partililer de yer aldı. Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Köy Enstitüleri'nin kuruluş tarihi olan 17 Nisan'ın eğitim tarihi açısından önemli bir tarih olduğunu söyleyerek "Bugün ülkemizde yaşanan birçok sorunun köy enstitülerinin erkenden kapatılması olduğunu düşünüyoruz. Eğer 1954 yılında kapatılmasaydı, Türkiye'nin yaşadığı birçok sorun olmayacaktı" dedi. Demir, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında okullarda başlatılan 'Yaşam Koçumla Başarıya' adlı projenin eğitim ile inanç duygularını birbirine karıştırdığını öne sürerek "Okullar değerler eğitimi adı altında cemaatler tarafından işgal edilmiş durumda. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim birimidir. Diyanet İşleri ise inanç alanıyla ilgili bir kurumdur. Eğitim ile inanç alanını karıştırmak, sapla samanı birbirine karıştırmaya benzer. Bu proje ile Kuran Kursu hocaları öğrencilerimize rehberlik yapacakmış. O zaman Türkiye'nin rehberlik öğretmenleri ile psikolojik danışmanları nereye gidecek? Eğer Manisa Valisi Cumhuriyet'in valisi ise bu projeyi derhal sonlandırmalıdır. Eğer Cumhuriyet Savcılarının başında eğer Cumhuriyet sözcüğünün hala bir anlamı varsa buradan onları uyararak suç duyurusunda bulunuyorum. Projeye el atınız, projeyi uygulayan ve yapanları soruşturunuz. Bu proje, bilime, pedagoji, sosyoloji ve psikolojiye aykırı. Eğitim ile inanç anlayışını birbirine karıştırarak çocuklarımıza yazık etmeyelim" diye konuştu.

"KARAMAN OLAYI, AKP'NIN AHLAKEN ÇÖKÜŞÜDÜR"

Konuşmasında Karaman'da yaşanan taciz olayına da değinen Eğitim-İş Genel Başkanı Demir, "Nasıl 17-25 Aralık olayı Türkiye'de AKP'nin ekonomik anlamda çöküntüsünün, yolsuzluğunun, hırsızlığın göstergesi ise Karaman'daki taciz ile tecavüz olayı da bu siyasi iktidarın ahlaken çöküntüsünün bir göstergesidir. 45 öğrenciye tecavüz edilecek, siz olayı görmezden geleceksiniz. İlin valisi görmezden gelecek, ilin milli eğitim müdürü hergün fotoğraf çektirdiği kurs öğretmenini 'tanımıyorum' diyecek. Hatta o milli eğitim müdürü ödüllendirilerek Antalya'ya il milli eğitim müdürü olarak atanıyor. Yaşanan bu olay eğitim sisteminin nereye geldiğinin bir göstergesidir" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK ÇIKTI

Eğitim-İş Genel Başkanı Demir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Karaman'da yaşanan taciz olayından sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine destek verdiklerini açıkladı. Demir, "Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaşanan olayla ilgili güzel bir söz söylemiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Ensar'ın önüne yattı' lafı Ensar'ı ne kadar koruduklarının bir göstergesidir. Doğru bir laftır. Ama 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır' misali yandaşlarla olayı başka yerlere çekilmek istenmiştir. Daha da ileriye giderek olayın hem arkasında durmuşlar, hem önünde yatmışlar, hem yanında solunda durmuşlardır. Cemaatlerin veya tarikatların kurduğu kurslar yerine devlet kendi öğrencilerinin kalabileceği ve eğitim göreceği kurslar açmalıdır. Yoksul halk çocuklarına burs vermelidir. Taşımalı eğitim ile köy okulları kapatıldı. Yoksul köy çocukları bu nedenle şehirlerde cemaatlerin ve tarikatların insafına terk edildi. Cemaat ve tarikatların açtığı tüm kurslar derhal kapatılmalıdır. Türkiye'deki 60 bine yakın ilkokul, ortaokul ve lisedeki tüm eğitim kurumlarının başında bugün beceriksiz, bilgisiz bir sürü idareci vardır. Yandaş olmaktan, cemaatçi ve tarikatçı olmaktan başka hiçbir özeliliği olmayan kişiler devletin okullarının başına atanmışlardır. Derhal bu idarecilerin de görevlerine son verilmelidir" diye konuştu.

Eğitim-İş Genel Başkanı Demir, CHP İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

 

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!