Eğitim gördüğü üniversitenin otomat ihalesini kazandı

Güncelleme Tarihi:

Eğitim gördüğü üniversitenin otomat ihalesini kazandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2018 10:58

Eğitim gördüğü üniversitenin otomat ihalesini kazandı

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - İSTANBUL'da özel bir üniversitenin endüstri mühendisliği bölümünde okuyan 24 yaşındaki Mehmet Atakan Hamamcıoğlu, üniversitesinin otomat ihalesini alarak ticarete atıldı.

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu'nun oğlu Atakan, okul arkadaşı ve iş ortağı Altan Öztekin ile genç girişimciler arasında yerini aldı. İstanbul- Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Mehmet Atakan Hamamcıoğlu, aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi'nde okuyan çocukluk arkadaşı Altan Öztekin'le üniversitenin açtığı otomat ihalesine girdi. İhaleyi kazanan Mehmet Atakan Hamamcıoğlu, 25 otomattan oluşan sistemi üniversite içine kurdu. 110 öğrenci arasından sıyrılarak 300 bin liralık yatırımla şirketi kuran ikili, genç girişimciler arasında yerini aldı.

Doğduğu günden buyana ticaretin içinde olduğunu söyleyen Mehmet Atakan Hamamcıoğlu, "Babamın ve annemin açtıkları yolda emin adımlarla yürümek istiyorum. Ticaret benim kanımda var. Okuduğum okulun otomat ihalesini almak mutluluk verici. Şimdi bir yandan eğitim görüyorum bir yandan da aynı çatı altında kendi işimi yönetiyorum. 25 otomattan oluşan zinciri, üniversite dışına taşıyarak 63 otomata çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Ortağı Altan Öztekin ile çocukluk arkadaşı olduklarını anlatan Hamamcıoğlu, "Birlikte iyi işler yapıyoruz. Planlarımızı masaya yatırarak stratejimizi belirliyoruz. Farklı üniversitelerin ihalelerine de girebiliriz. Fakat şu an için hızlı büyümek yerine, küçük ve emin adımlarla ilerlemek istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!