Ege'de cerrahi anatomi ve embriyoloji kursu

Güncelleme Tarihi:

Egede cerrahi anatomi ve embriyoloji kursu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 10:47

Ege'de cerrahi anatomi ve embriyoloji kursu

Haberin Devamı

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Endokrin Cerrahisi Derneği işbirliği ile 'Cerrahi Anatomi ve Embriyoloji Kursu' düzenlendi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi'ndeki kursa, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Endokrin Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Uludağ, Ege Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Lokman Öztürk, Ege Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Ersin, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer Makay, yurt içinden ve yurt dışından cerrahi ve anatomi uzmanları katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, "Tıp biliminin temellerinin atıldığı İzmir ve güzide kurumu Ege Üniversitesi bu toplantıda olduğu gibi modern tıbbın tecrübeli hekimlerine, tıbbi gelişmelere ve teknolojilere ev sahipliği yapmaya devam edecektir. Bu kursta, tiroid bezi ve komşu yapıların gelişimi ve anatomisi incelenecek, öğretilecek ve araştırılacaktır. Tiroid kanseri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de maalesef sıklığı her geçen yıl giderek artmaktadır. Önemli bir sağlık sorunu haline gelmiş durumdadır. Tıp eğitiminin temeli insan bedenidir. İnsan bedeni çok kıymetlidir ve yerine konulacak bir alternatifi yoktur. Üniversitemiz, araştırma misyonunun yanı sıra, bölgemizde ve ülkemizde çok sayıda sağlık öğrencisi yetiştirmektedir. Bu öğrencilerin iyi bir eğitim alabilmeleri için kadavra üzerinde çalışmaya ihtiyaçları vardır. Tıp biliminde, insan bedeninin hem veri kaynağı hem de uygulama yeri olması, bedenin önemini bir kat daha arttırmaktadır" dedi.

KURSA, 210 CERRAHİ VE ANATOMİ UZMANI KATILDI

Cerrahi anatominin, tıp biliminin temeli olan anatomi ile uygulama sahası olan klinik bilimler arasında oluşan sağlam bir köprü olduğunu belirten Prof. Dr. Budak, "İnsanların, kadavralar üzerinde uygulama yapmaları antik Yunan'da başlamış, İslam tıbbında Farabi ve İbn-i Sina ile devam etmiştir. Bu bilgiler kuşaktan kuşağa kuramsal ve uygulama yoluyla aktarılarak günümüze kadar ulaşmıştır. Üniversitemiz, klinik anatomi araştırma, geliştirme ve uygulama birimi için Anatomi Anabilim Dalında yer tahsis etmiştir. Bu konuda çalışmalar devam etmektedir. Bu doğrultuda çalışan hocalarıma teşekkür ederim. Bu tarz yapılanmalar temel ve klinik bilimleri bir araya getirerek yeni fikirlerin, araştırmaların ve eğitimlerin verilmesini sağlayacaktır. Bu vesileyle üniversitemizin araştırma üniversitesi olma yolunda, akademik değerliği yüksek yayınlar ve faaliyetler yapılmasını önemsiyoruz. Bu tip multidisipliner, uluslararası ortaklı çalışmaların sürdürülmesini istiyoruz. Bugün burada pek çok değerli hocanın, asistanın ve öğrencinin ciddi bir bilimsel merak ve hevesle buluşması beni çok mutlu etti. Hepinize başarılı ve verimli kurslar dilerim" diye konuştu.

Alanında ün yapmış 4 önemli konuğun ağırlandığı kursa ilgi yüksek oldu. Samsun'dan Mersin'e, Kahramanmaraş'tan Edirne'ye ülkenin her yerinden ve Azerbaycan'dan toplam 210 cerrahi ve anatomi asistanının ve uzmanların katıldığı kursta teorik derslerin ardından 'Ustalarla kadavrada tiroidektomi ve boyun diseksiyonu' gerçekleştirildi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!