Yine sağanak yine felç

Güncelleme Tarihi:

Yine sağanak yine felç
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2013 00:00

İzmir'de dün akşam saatlerinden itibaren aralıklarla yağan sağanak yağmur yoları göle çevirdi.

Haberin Devamı

Hürriyet Ege'yi sosyal medyadan takip edin

www.facebook.com/HurriyetEge

www.twitter.com/HurriyetEge

 1'inci Kordon'da sulardan nasibini aldı, zemin kattaki bazı işyerlerine su bastı, sahipleri tepki gösterdi.
Ülkenin batı kesimlerini etkisi altına alan yağmur, dün akşam saatlerinden itibaren sağanak olarak aralıklarla yağmaya başladı. Yağmura bir ara fındık tanesi büyüklüğünde dolu da eklendi. Sürücüler araçlarını kullanmakta güçlük çekti, evlerine gitmekte olan vatandaşlar zorlandı. Yaklaşık 45 dakika süren dolu ile karışık sağanak yağmur, son buldu.

EKİPLER, ASFAL ZEMİNİ KAZIDI
Gece yarısından itibaren sağanak bir kez daha etkili olarak yağmaya başladı. 30'ar dakikalık aralıklarla yolları, caddeli ve sokakları etkisi altına alan sağanak yağmur suları nedeniyle ekipler, zarar gören asfalt zeminde çalışma başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, son bir aydır zaman zaman etkili olan sağanağın zarar verdiği, aşınan asfast zemini iş makinaları ile kazıdı. Yetkililer, yağmurun etkilediği asfalt zeminde araçların kayma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını, olumsuz bir hadisenin yaşanmaması için önlem amaçlı yolların kazındığını, havanın uygun olması durumunda tekrar asfaltlama çalışması yapacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

İŞYERİ SAHİPLERİ TEPKİ GÖSTERDİ
Mazgal ve rögarların biriken suyu tahliye edememesi ve yaşanan taşkın, kentin genelenin yanı sıra merkezi noktalarından biri olan 1'inci Kordon'u da etkiledi. Göle dönen 1'inci Kordon'dan ilerleyen araç sürücüleri, yolda kalmamak için büyük çaba sarf etti. Mazgaldan taşan suların dışında, asfalt zeminin altındaki topraktan ilerleyen deniz suları, zemin kattaki işyerlerini bastı. İşyerleri sahiplerinin daha önceki yaşadıkları su baskınlarından sonra yaptırdıkları su motorları ile deniz suyu, tahliye edilmeye çalışıldı. Her yağmurda aynı durum ile karşı karşıya kaldıklarını belirten işyeri sahipleri duruma, tepki gösterdi.

KENT MERKEZİNE 56 KİLOGRAM SU DÜŞTÜ
İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, en fazla yağışın kent merkezine ve metrekareye 56 kilogram olarak düştüğünü, sağanak yağmurun bugün (cumartesi) akşam saatlerine kadar belli aralıklarla etkisini sürdüreceğini belirtti. Pazar günü ise parçalı bulutlu bir havanın İzmir genelinde hakim olacağını kaydedildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, zemin katta kalan ev ve işyerlerinde küçük çaplı su baskınları yaşandığını, etkili olarak yol ve caddelerde biriken su için tahliye çalışmalarının yapıldığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!