Yılmaz morali

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz morali
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'la bir saat başbaşa görüştü, İzmir'in sorunlarıyla ilgili destek sözü aldı.

KOALİSYON hükümeti arasındaki uyum, yerel yönetimlere de yansıdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina seçildikten sonra ilk kez ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ı Ankara'da ziyaret etti, bir saat başbaşa görüştü.

Yatırımlara takip

BAŞKAN Piriştina, Kordonyolu ile Metro'nun ikinci etap ihalesi, Büyük Kanal Projesi'nde devam eden yatırımlar konularında bilgi verip destek istedi. Yılmaz, bu konuların tamamını yakından takip ettiğini İzmir'e elinden gelen desteği vermeye devam edeceğini açıkladı.

Oral aracılığıyla

MALİYE Bakanı Sümer Oral aracılığı ile her konudan haberdar olduğunu söyleyen ANAP Lideri Yılmaz, partisine ait bakanlıkların İzmir'in sorunlarını çözmede yerel yönetimle işbirliği içinde çalışmayı sürdüreceğini bildirdi.

Mayıs'ta geliyor

YILMAZ, Mayıs’ta da İzmir'e gelip devam eden yatırımlar ile sorunları yerinde inceleyeceğini açıkladı. Yılmaz'ın destek sözüyle moral bulan Başkan Piriştina, ‘‘Koalisyondan yana sıkıntımız yok. Maliye Bakanı'nın desteği tam, Sayın Yılmaz'ı bilgilendirdim'' dedi.

Ankara’da çözüm bekleyen sorunlar

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin Metro'nun Karşıyaka bölümü için Devlet Demir Yolları ile yaptığı çalışma henüz sonuçlanmadı. Projenin yürütülmesindeki mali yükümlülükler konusunda bazı pürüzler bulunuyor. Kordonyolu sorunu Bayındırlık Bakanlığı'nın projeden çekilmesiyle yük Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine kaldı. Bu konuda Ankara'nın vereceği maddi ve manevi destek Büyükşehir Belediyesi için önem taşıyor.

İzmİr'in gelecekteki en büyük yatırım projesi doğalgaz da Piriştina'nın öncelikli göndeminde yer alıyor. Piriştina, doğalgazın biran önce İzmir'e getirilmesi ve belediyenin de oluşturulacak dağıtım ve işletme şirketinde söz sahibi olmasını istiyor. Yeni yapılacak otobüs alımlarında DPT ve Hazine'nin onayı bekleniyor. Fuar'da yapılacak Arkeoloji Müzesi ile Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezi'ne Kültür Bakanlığı'nın desteği gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!