Yılın çevrecileri belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Yılın çevrecileri belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2012 14:38

Karşıyaka Belediyesi'nin çevre bilincinin arttırılması amacıyla geleneksel hale getirdiği çevre ödüllerinin bu yılki sahipleri belli oldu.

Haberin Devamı


Karşıyaka Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu raporu doğrultusunda Okul dalında üç okul ödülü paylaştı. Öğrenci ve velileri “çevre, doğal kaynaklar ve geri dönüşüm” konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek, olumlu ve kalıcı davranış değişiklikleri kazandırmak, sorunların çözümünde aktif katılımlarını ve çevrelerine model oluşturmalarını sağlamak amacıyla Gelecek Bizim Biz Geleceğiz Projesini uygulamaya geçiren Atakent Aysel-Salih Baysak Anaokulu, İlköğretim okullarında kalıcı geri dönüşüm sistemi oluşturmak ve yaygınlaştırmak amacıyla “Geri Dönüştürüyorum Geleceğimi Koruyorum” Projesini uygulayan; İnci Şener İlköğretim Okulu, E-twinnig projeleri kapsamında “Kirliliği Haykıralım” projesi ile E twinnig Ulusal Destek Birimleri tarafından Ulusal Kalite Etiketi ve Öğrenci Kalite Etiketi Ödülü alarak projelerini evrenselleştirilen, en çevreci aile yarışması düzenleyerek çevreyi korumaya yönelik aldığı karar ve uygulamalarla İzmir Ata Koleji ödüle layık görüldü.
Kişi dalında ise Koruyucu Aileler Derneği Başkanı Rukiye Urgancı, bireysel olarak yapmış olduğu atık pil, kullanılmış kızartmalık yağ toplama çalışmalarıyla Çevre Ödülünü kazanan isim oldu. Kurum dalında ise bu sene ödül verilmedi. Yılın çevrecilerine ödülleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde düzenlenecek törenle verilecek.
Göreve geldiği günden bu yana “önce insan, önce çevre” diyerek hizmet ürettiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “Dünya Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye olduk. Ayrıca küresel ısınmayla ilgili kurulan Belediye Başkanları Birliği'ne ülkemizden de ilk üye olan belediye biziz. Karşıyaka'da hava kirliliğini düşürmeyi hedef aldık. Bu kentte yaşayan herkesin doğayı seven, çevresini koruyan kişiler olmasını istiyoruz. İşte bu nedenle de çevreye olan duyarlılığını arttırmak, bilinç oluşturmak amacıyla her sene Karşıyaka'mızda yılın çevrecilerini seçiyoruz. Bu yarışma herkes için teşvik edici olmalıdır. Kazananları kutluyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!