Yarım asırda biriktirdiği kitapları bağışladı

Güncelleme Tarihi:

Yarım asırda biriktirdiği kitapları bağışladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 11:09

İZMİRLİ duayen gazeteci Feyzi Hepşenkal, Gediz Üniversitesi Kütüphanesi’ne 3 bin 500’ü aşkın kitap bağışladı. 50 yılda biriktirdiği eserleri bilimin ve eğitimin hizmetine sunan Hepşenkal, "Kitaplarım yerini buldu, artık daha çok işe yarayacaklar. Bu nedenle mutluyum" dedi.

Haberin Devamı

Yarım asırda biriktirdiği kitapları bağışladı

Daha önce çeşitli kişi ve kurumların önemli desteklerde bulunduğu Gediz Üniversitesi Kütüphanesi’ne bir katkı da İzmirli duayen gazeteci Feyzi Hepşenkal’dan geldi. Hepşenkal, yaklaşık 50 yılda biriktirdiği 3 bin 500’ü aşkın kitabı, üniversite öğrencileri ile akademisyenlerin kullanımına sundu. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Petek’in plaket vererek teşekkür ettiği Feyzi Hepşenkal, çoğunun eşi örneği bulunmayan eserleri eğitimle ve bilimle paylaştığı için mutlu olduğunu belirterek, "Evimin bir köşesinde duruyorlardı, bir işe yaramalarını istedim. Kitaplarım yerini buldu, asıl şimdi işe yarayacaklar. Dilerim ki paylaştığımız o bilgiler kullanıldıkça çoğalır ve yeni bilgilerin üretilmesini sağlar" dedi.

Prof. Dr. Seyfullah Çevik de gazeteci ve yazar Feyzi Hepşenkal’ı sergilediği duyarlılıktan dolayı kutladı. Prof. Dr. Çevik, kütüphanelerindeki kaynaklardan Gedizli akademisyenlerin ve öğrencilerin yanı sıra İzmir’deki diğer üniversitelerin de yararlandığını söyleyerek, "Şu an 48 bin 724 basılı, 2 milyon 700 bin elektronik kitabımız, 37 bin de elektronik dergimiz bulunuyor. İzmir’in en modern ve zengin içerikli kütüphanelerinden birine sahibiz. Satın almak istesek bile bulamayacağımız kitaplara değerli bağışçılarımız sayesinde ulaştık. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum, geleceğimiz olan gençlerimizin eğitimine büyük katkıda bulundular" diye konuştu.











Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!