Yabancı öğrenciler İzmir köfte’yi öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Yabancı öğrenciler İzmir köfte’yi öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 00:00

Özel Türk Koleji öğrencileri ortak proje programı olan Comenius Projesi kapsa-mında İspanyol ve Alman öğrencileri ağırladı. Türk yemeklerini öğretti.

Haberin Devamı

İZMİR Özel Türk Koleji öğrencileri Avrupa Birliği üyesi ülkelerden en az üçünün bir araya gelerek yürüttükleri bir ortak proje programı olan Comenius Projesi kapsamında İspanyol ve Alman öğrencileri ağırladı.

Comenius Projesi kapsamında 4 yıldır çalışan İTK öğrencileri bu yıl kendilerinin proje ortağı olan Alman ve İspanyol öğrenciler ile okullarında buluştu. Bir hafta boyunca İspanya’dan 5, Almanya’dan ise 8 konuk ağırlayan İTK öğrencileri, yerel yönetimlerin demokratik karar alma mekanizmaları olan meclislerini tanıdı, Türk yemekleri ile tanıştı, Efes’e Bergama’ya geziler düzenledi. Bu yıl "Fast Food yemek ve zararları", "Kentsel Dönüşüm Projesi" ve "Yerel Yönetimlerde Demokratik Karar Alma Mekanizmaları konusunda projeler hazırlayan İTK öğrencileri yabancı konuklarını ilk gününde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nu ziyaret etti.

Hafta boyunca Efes, Bergama, Agora’yı gezerek Türk Kültürü’nü tanıyan yabancı konuklar, Cumhuriyet Kız Lisesi’ne yaptıkları ziyarette de Türk yemekleri ile tanıştı. Projelerinden biri olan fast food beslenme üzerinde araştırma yaparken ’İzmir köfte’ yapmayı öğrenen proje ortaklarından İspanyollar, Türk öğrencilere ise İspanyol omleti ile Tortilla yaparak, yöresel yemeklerini tanıtmış oldu. Öğrenciler hem keyifli bir gün geçirdi, hem de ülke yemeklerinin lezzetini keşfetti.

Proje sunumu

Okulda, 9, 10 ve 11’inci sınıfların İngilizce A kurlarından oluşan ve Comenius Projesi’nde görev alan yaklaşık 120 İTK öğrencisi ile Almanya ve İspanya’dan gelen proje ortakları son günlerinde ’Quiz Show’ yaparak bir yıldır hazırladıkları projeleri birbirlerine sundu. İTK Eğitim Danışmanı ve Comenius Projesi Koordinatörü Kadri Yücel, proje kapsamında ülkelerin birbirlerini çok daha yakından tanıdıklarını, İTK öğrencilerinin yabancı dillerini kullanma şansı bulduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!