Ve icra tıkandı

Güncelleme Tarihi:

Ve icra tıkandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bodrum'da 3 personelin görev yaptığı müdürlükte yaklaşık 8 bin dosya yığıldı. Adalet Bakanı'nın talimatıyla kurulan ikinci daire, personel atanmayınca açılamadı.

TURİZM cenneti Bodrum'da, Ticaret Odası'ndan verilen bilgiye göre, esnaf ve iş dünyasının büyük bölümü çeklerini, senetlerini, banka kredi borçlarını ödeyemez hale gelince, icra takipleri peşpeşe gelmeye başladı.

500 trilyon lira

ARALARINDA turistik tesisler, işyerleri haczi de bulunan 8 bin dosya birikti. Yaklaşık 500 trilyon lirayı bulan haciz işlemleri, bir müdür, bir yardımcısı ve bir memurdan oluşan 1'nci İcra Müdürlüğü'ne yığıldı kaldı.

Sıkışıklık devam

7 AY önce Bodrum'a gelen Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, sıkışıklığı öğrenince 2'nci İcra Müdürlüğü kurulması talimatı verdi. Daire hemen kuruldu, adliyede oda tahsis edildi, ancak personel atanmayınca çalışamadı.

BARO TEMSİLCİSİ

Personel atansın

BODRUM Baro Temsilcisi Ziya Levent Doğuş, Mumcular'dan Turgutreis'e kadar geniş bir alanda, 11 beldedeki icra faaliyetlerine 1'nci İcra Müdürlüğü'nün 3 personelinin bakmak zorunda kaldığını söyledi. Doğuş, ‘‘3 kişi hacze gittiğinde daire kilitleniyor. Burada birçok ilden fazla icra işlemi var. geldi. Adalet bakanı Hikmet sami Türk’ün talimatlarıyla kurulan ancak personelsizlik yüzünden işlemeyen 2'nci İcra Dairesi'ne atama bekliyoruz işler o zaman hızlanır’’ dedi.

TİCARET ODASI

İşlem yapılamıyor

BODRUMTicaret Odası Başkanı Ata Aya, kendilerinin 3139, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 7500 üyesi bulunduğunu, esnafın yüzde 70'nin çek, senet, haciz ve icra işlemleriyle boğuşmak zorunda kaldığını belirtti. Aya, ‘‘Bodrum'da esnaf çekini, senedini, bankadan aldığı krediyi ödeyemez hale geldi. Başka bir bankadan, tekrar kredi almak zorunda kalan yüzlerce esnaf iflasın eşiğinde. Yarım katrilyonluk icra sözkonusu. Ancak bu işlemler de yapılamıyor’’ dedi.

Bodrum İcra Dairesi'nde dağ gibi yığılan dosyaların arasından çıkmaya çalışan avukatlar da çaresiz kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!