Vakıfbank kredisi zengine

Güncelleme Tarihi:

Vakıfbank kredisi zengine
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Vakıfbank'ın uzun vadeli konut kredisinin, kooperatifler aracılığıyla kullandırmasını istedi. Kredinin üst gelir grubuna hitap ettiğini önesüren Aslan, ‘‘Bu şekilde en fazla 15-20 bin kişi ev sahibi olur. İnşaat seviyesi yüzde 30 olan kooperatifler aracılığıyla kullandırılırsa sayı 150 bin kişiye çıkar'' dedi.

AYLIK geliri 600 milyon liranın altında olan ailelerin bu krediden yararlanamayacağına dikkati çeken Aslan, ‘‘Ülkemizde ortalama aylık ücret 150 milyon lira. Asgari ücret ise 90 milyon. Bu krediden hangi işçi, hangi memur yararlanacak? 20 yıl vadeli bu konut kredisi Türkiye'de gayrimenkul fiyatlarını da çok yukarılara çekecek'' dedi.

TOKİ'nin, deprem bölgesinde yapılacak 46 bin konut dışında, hiçbir kooperatife kredi açmayacağı yönündeki kararını da değerlendiren Aslan, bu kararın dar gelirli aileleri ve konut kooperatiflerini çok zorlayacağını belirtti. Aslan, inşaatı yüzde 30 seviyesinde olan 250 bin konutun, TOKİ'den kredi beklediğini söyledi.

VAKIFBANK'ın uzun vadeli konut kredisinin, toplu konut kooperatifleri aracılığıyla kullandırılmasını halinde, bir yıl içinde 250 bin konutun bitirileceğini iddia eden Aslan, ‘‘O zaman kredi hedefine de ulaşmış olur. Hükümetin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Görüşlerimizi önümüzdeki hafta Ankara'da bürokratlara ve bakanlara da ileteceğiz'' diye konuştu. İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!