Uyan İzmir

Güncelleme Tarihi:

Uyan İzmir
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2009 22:13

Haberin Devamı

Bu sezon turizmde Türkiye genelinin aksine izmir’e çok fazla talebin olmadığını belirten ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, “İzmir’in turizmde uyanmasının zamanı geldi” dedi.

ÇEŞME Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, bu sezon turizmde Türkiye genelinin aksine izmir’e çok fazla talebin olmadığını belirterek, “Turizmde uyumanın değil, uyanmanın zamanı” dedi. ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, Berlin’de katıldığı ve turizm borsası olarak adlandırılan turizm fuarına ilişkin izlenimleri ile ilgili izmir’e yönelik Alman pazarından yüzde 10, Hollanda pazarından yüzde 15’lik gerileme olduğunu gördüğünü söyledi. Öncel, “İzmir’in acizliği bir kez daha ortaya çıkıyor. 40 sektörü geçindiren turizm sektörü bu kadar ayak altına düşmemeli. Yatak, tesis sayısının azlığı, charter seferlerin çok fazla programa alınmaması nedeniyle izmir’in bu yıl, geçen yılki rakamlara yaklaşması büyük başarı olacak. izmir’e gelen turistle, kruvaziyer yolcuları karıştırmamalıyız. Çünkü kruvaziyer turistler günü birlik geliyor ve konaklama yapmıyor” dedi.

Turizm yerinde sayıyor

Haberin Devamı

Çeşme’de yatak kapasitesinin artması için çaba sarf ettiklerine dikkat çeken Öncel, “Henüz gelişme sağlanmadı. Mahkemeler ve odaların yaptığı itirazlar sonucu projeler maalesef hukuka takılıyor. Bu alanlar imara açılamıyor. Yatırımcı yatırım yapmak istiyor fakat yer bulamıyor. izmir turizmi yerinde sayıyor. Turizmin ilk başladığı yer Kuşadası ve izmir. Ancak izmir, turizm pastasından en an pay alan kentlerden biri oldu. Çeşme’de şu anda yatak kapasitesi 15 bin yatak. En az 15 bin daha eklenmeli” diye konuştu. Kuşadası ve Çeşme’ye göre Gümüldür’ün ön plana çıktığına işaret eden Öncel, “Gümüldür’deki otel sayısının azlığına rağmen tur operatörlerinin, İngiliz ve Alman piyasasının ilgisi var. Gümüldür bu sene iyi durumda. Otellerde herşey dahil sistemi uygulanıyor” dedi.

Öncel, izmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile görüştüğünü ifade ederek, bilgi aktardığını söyledi. Öncel, “Bu konuda kendisinden istediğim izmir’in bir bütün olarak, bütün odaların kurum ve kuruluşların tek çatı altında birleştirerek tanıtım faaliyetlerini yapması ve izmir’in uykudan uyanması konusundaydı.” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!