Türk şarabı Çin yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Türk şarabı Çin yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2011 00:00

Butik şarap üretimi yapan Yücel Vineyards, bu sezonu 750 bin şişe şarap satışı ile kapatmayı hedeflerken, Belçika’nın ardından Çin’e de ihracat yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

MANİSA’nın Saruhanlı İlçesi’ne bağlı Koldere Kasabası’nda butik şarap üretimi yapan Yücel Vineyards, bu sezonu 750 bin şişe şarap satışı ile kapatmayı hedefliyor. ‘4tp’ ve ‘Mayya’ markalarıyla geçtiğimiz sezon 350 bin şişe satış yapan kurum, ürünlerini Tesco Kipa ve Real’in ardından CarrefourSA’da da satışa sundu. Şirket, ayrıca Belçika’nın ardından Çin’e de ihracat yapacak.

Yaklaşık 5 yıldır 600 dönümlük bağlarında üretilen organik üzümlerle şarap üretimi gerçekleştiren Yücel Vineyards’ın Pazarlama Müdürü Mustafa Yücel, geçtiğimiz yıl iyi bir sezon geçirdiklerini, bu sezon ise hedeflerini daha da yüksek tuttuklarını, satışları iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Yücel, “Geçtiğimiz sezon 350 bin şişe satışı gerçekleştirdik. Bizde sezon marttan marta. Şu ana kadar yaklaşık 450 bin şişe şarap satışı oldu. Sezon sonunda bunun 750 bini bulmasını planlıyoruz. 1 milyon şişe kapasitemiz var. Bunun yanında 30 binin üzerinde de rezerv bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

Butik ve organik

600 dönümlük alanda 9 çeşit üzümlerinin bulunduğunu ifade eden Yücel, “Butik ve organik üretim yapıyoruz. Bugüne kadar daha çok turistik bölgelere ürün veriyorduk. 2010’da ise ilk kez hipermarket raflarına girmeye başladık. Tesco Kipa ve Real hipermarketlerinde 4tp ve Mayya markasıyla yer alıyoruz. Şimdi buna CarrefourSA’yı da ekledik” derken, Belçika’ya ihracata başladıklarını dile getirdi. Belçika’ya da kendi markalarıyla satış yaptıklarını ifade eden Yücel, Çin pazarına yönelik çalışmaları olduğunu, yakında Çin şarap ihraç edeceklerini söyledi.

KOLDERE MARKASI

Üretim yaptıkları Koldere’nin tanıtımı adına da bir takım çalışmalar yapan şirket, Koldere’nin marka tescilini aldı. Yücel, “Bunu şu anda kullanmıyoruz. Ama şarabın yanında zeytinyağı üretimini de planlıyoruz. Belki orada kullanabiliriz” diye konuştu

OTEL PROJESİ

Tesislerini büyüttüklerini belirten Yücel, bir kaç ay içerisinde yeni fabrikalarında faaliyete geçeceklerini anlatarak, “Bir başka hedefimiz bağların bulunduğu alanda beş yıl içinde fabrika kurmak. Fabrikanın yanında butik bir otel projemiz de var. Burada hobi bahçeleri gibi çalışma alanları yaratacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!