Türk balıklarına Romanya’da tanıtım

Güncelleme Tarihi:

Türk balıklarına Romanya’da tanıtım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 01:15

TÜRKİYE’nin su ürünleri ihracatını artırmak için dünya genelinde düzenlenen büyük gıda fuarlarına katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Romanya’da düzenlenen Indagra Food Gıda Fuarı’nda büyük ilgi gördü. Türk aşçı İbrahim Gelmez’in özel soslarla hazırladığı balıklar 3 bin kişiye ikram edildi.

Haberin Devamı

Indagra Food’un Balkanlar’ın en önemli gıda fuarlarından biri olduğunu belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, Türkiye’nin Romanya’ya 2012 yılında 4 milyon 326 bin dolarlık su ürünleri ihraç ettiğini anlattı, “2012 yılında gerçekleştirdiğimiz ihracatı, 2013 yılının Ocak-Ekim döneminde geçtik ve 5 milyon 211 bin dolara ulaştık. 2013 yılında Romanya dışında Sırbistan ve Bulgaristan’daki gıda fuarlarına da katılarak Balkan pazarındaki bilinirliğimizi artırdık. Bu coğrafyadaki tanıtım faaliyetlerimizi önümüzdeki süreçte devam ettireceğiz. Umarım yakın zamanda Romanya’da balık tezgahlarında daha fazla Türk su ürünleri görebiliriz” diye konuştu.

Levrek-çupra seviliyor

Romanya’da Akdeniz mutfağına artan bir ilgi olduğunu gözlemlediklerini vurgulayan STG Başkanı İşliel şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Özellikle levrek ve çupra balığı biliniyor, seviliyor. Romanya’da çok sayıda Türk restoranı var. Bu restoranlar başta olmak üzere Akdeniz ülkelerinin restoranlarında Türk balıklarının mönülerde daha fazla yer alması için tanıtım çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Olumlu sonuç alacağımıza ve ihracatımızı artıracağımıza inancımız bu fuar ile daha da pekişti.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!