Güncelleme Tarihi:
Indagra Food’un Balkanlar’ın en önemli gıda fuarlarından biri olduğunu belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, Türkiye’nin Romanya’ya 2012 yılında 4 milyon 326 bin dolarlık su ürünleri ihraç ettiğini anlattı, “2012 yılında gerçekleştirdiğimiz ihracatı, 2013 yılının Ocak-Ekim döneminde geçtik ve 5 milyon 211 bin dolara ulaştık. 2013 yılında Romanya dışında Sırbistan ve Bulgaristan’daki gıda fuarlarına da katılarak Balkan pazarındaki bilinirliğimizi artırdık. Bu coğrafyadaki tanıtım faaliyetlerimizi önümüzdeki süreçte devam ettireceğiz. Umarım yakın zamanda Romanya’da balık tezgahlarında daha fazla Türk su ürünleri görebiliriz” diye konuştu.
Levrek-çupra seviliyor
Romanya’da Akdeniz mutfağına artan bir ilgi olduğunu gözlemlediklerini vurgulayan STG Başkanı İşliel şöyle konuştu:
“Özellikle levrek ve çupra balığı biliniyor, seviliyor. Romanya’da çok sayıda Türk restoranı var. Bu restoranlar başta olmak üzere Akdeniz ülkelerinin restoranlarında Türk balıklarının mönülerde daha fazla yer alması için tanıtım çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Olumlu sonuç alacağımıza ve ihracatımızı artıracağımıza inancımız bu fuar ile daha da pekişti.”