Turizmciler, GEKA’yla Ortadoğu’ya el atacak

Güncelleme Tarihi:

Turizmciler, GEKA’yla Ortadoğu’ya el atacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 14:17

DENİZLİ’de merkezi bulunan Aydın, Denizli ve Muğla’yı temsil eden Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), 3 ilin turizm potansiyelini Ortadoğu turizm pazarında tanıtmak amacıyla, 25-28 Nisan 2016 tarihleri arasında Dubai’de gerçekleştirilecek Arabian Travel Market fuarına katılacak.

Haberin Devamı

Turizmciler, GEKA’yla Ortadoğu’ya el atacak

Ortadoğu turizm pazarı ile dünya turizminin temsilcilerini bir araya getirecek ve 34 bin sektör temsilcisini buluşturacak fuarda Güney Ege bölgesinden turizm kurum ve kuruluşları GEKA’nın Avrupa holünde tahsis ettiği stant alanında turizm profesyonelleriyle biriraya gelecek.

Bu kapsamda, Pamukkale Belediyesi, Denizli Tur Operatörleri Derneği (DENTUROD), Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) ve Muğla Ticaret ve Sanayi ODASI (MUTSO) bölgenin tanıtımını fuarda yapmak için harekete geçti. Ortadoğu coğrafyasında 22 yıldır yapılan en büyük turizm fuarı olan Arabian Travel Market Fuarı’na, özellikle hedef kitlesi Ortadoğu ülkelerinden gelecek olan turistlere kendini göstermek isteyen ülkeler katılacak. Birebir görüşmelerin etkin olarak gerçekleştiği ve böylelikle yeni iş bağlantılarının önünün açıldığı fuara ülkelerin dışında özellikle oteller katılımcı olarak yoğun ilgi gösteriyor. Fuarda zengin turizmi, aile turizmi, spor turizmi, macera turizmi, taşıma, sağlık ve spa turizmi, alışveriş turizmi ve kültür turizmi alt sektörleri yer alıyor.

GEKA’dan yapılan açıklamada, bu yıl turizmde Rus pazarının zayıflayacağı göz önünde bulundurarak, Arap turist pazarının zengin turist profiliyle Güney Ege’nin yeni pazarlara açılmasında cazip olacağı belirtilirken, bölgenin alternatif turizm alanlarından sağlık ve spa turizmi, kültür turizmi, spor turizmi ile macera turizminin Arap turizm pazarına uygun olduğu değerlendirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!