Turizmci iyimser

Güncelleme Tarihi:

Turizmci iyimser
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

TÜRSAB İzmir Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mert Dikmen, sektörün 1999'da son 10 yılın en ağır krizini yaşadığını belirtti. 1999'un ilk 9 ayında, önceki yıla göre yüzde 31 düşüş yaşandığına dikkati çeken Dikmen, ‘‘Yılın son çeyreğinde ise Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayan önemli gelişmeler yaşandı. ABD Başkanı Clinton'un gelmesi, AGİT, AB'a aday ülke kabul edilmemizle dünya gündeminde yeraldık'' dedi.

YILIN son çeyreğinde yaşanan bu gelişmelerin, 2000'de Türkiye'ye artı olarak dönmesini beklediklerini ifade eden Dikmen, turizmin devlet politikası haline getirilmesinin de şart olduğunu kaydetti. Türkiye'nin tanıtımına 75 milyon dolarlık kredi ayrıldığına işaret eden Dikmen, ‘‘Bu bütçe çok iyi kullanılarak, turizm 12 aya yayılmalı'' dedi.

İZMİR'in inanç turizminde merkez konumunda olması ve 5000'inci kuruluş yıldönümünü kutlaması nedeniyle turizme canlılık geldiğini belirten Dikmen, bu aktivitelerde İzmir'de konaklamaya önem verdiklerini söyledi. İzmir'in termal turizm potansiyelinin yanısıra Agora, Kadifekale gibi tarihi yerlerinin de yerli ve yabancı turistler için ilgi çekeci olduğunu söyleyen Dikmen, ‘‘Bu yıl ikincisi düzenlenecek Tatil'2000 İç Turizm Fuarı da İzmir'de turizmi hareketlendirecek'' diye konuştu. İZMİR (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!