Turistlere renkli karşılama

Güncelleme Tarihi:

Turistlere renkli karşılama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2013 00:00

Muğla’daki Milas- Bodrum Havalimanı’nın turizm sezonu açılışı Belçika’dan gelen 189 turistle yapıldı.

Haberin Devamı


 Lokum, çiçek ve nazar boncuğu ile karşılanan turistler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Muğla Valisi Fatih Şahin bu yıl 3 milyonun üzerinde turist beklediklerini kaydetti.
Milas- Bodrum Havalimanı’nın turizm sezonu açılışı bugün Belçika’nın Brüksel kentinden gelen 189 turistin karşılanmasıyla yapıldı. Turistler, Muğla Valisi Fatih Şahin, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Milas Bodrum Havalimanı Uluslararası Terminal İşletmeciliği ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İtalyan Giuseppe Russo ve Corendon Bölge Müdürü İsmail Çoban tarafından karşılandı. Havalimanına saat 10.45’te inen uçak, iki itfaiye aracının püskürttüğü suyla oluşturulan kemerin altından geçip aprona yaklaştı. Corendon Havayolları’na ait Alanya uçağı ile gelen Belçikalı turistlere lokum, çiçek ve nazar boncukları hediye edildi. Vali Şahin havalimanına oğlu Rozenlaan Veehost (12) ile gelen ilk turist Vanessa Veehost'a (52) çiçek verdi, bir süre sohbet etti.

Haberin Devamı

HEDEF 3 MİLYON TURİST
Vali Şahin “Hedefimiz 3 milyonun üzerinde turisti ilimizde ağırlamak. Turist sayısını bir yandan arttırırken yenilenmeye ve kalite çıtasını daha da yukarılara çekmek zorunda olduğumuzu unutmamız gerekir, turistlerin bu sıcak karşılamanın ardından aynı sıcaklıkla ülkemizden ayrılmalarını diliyoruz” dedi.

BODRUM’A BİNLERCE BELÇİKA VE DANİMARKALI TURİST
Corendon Bölge Müdürü İsmail Çoban, geçen yıl 80 bin Hollanda ve Belçikalı turisti Bodrum’a getirdiklerini belirtip, “Bu yıl en az 110 bin turisti Bodrum'da konuk etmenin planlarını yapıyoruz. Corendon olarak Türkiye'ye 1 milyonun üzerinde turist getiriyoruz. Hollanda ve Belçika pazarının öneminin farkındayız ve buna göre strateji geliştiriyoruz” diye konuştu.
Belçikalı turistler daha sonra Bodrum ve Turgutreis’teki kalacakları otellere karayolu ile hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!