Tilki yavrularına doğasever koruması

Güncelleme Tarihi:

Tilki yavrularına doğasever koruması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2012 00:00

SÖKE Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ali Öz, geçen pazartesi günü çiftliğinde dört tilki yavrusu buldu.

Haberin Devamı

Üç gün samanlığı gözleyen Öz, yavruların annesi gelmeyince Ekosistemi Koruma ve Doğasevenler Derneği’ne (EKODOSD) haber verdi.
Çiftliğe kurulan fotokapan sonuçlarından da yavruların yanına herhangi bir büyük tilki gelmediği belirlendi. Bunun üzerine gönüllü veterinerlerin sağlık kontrolünden geçirdiği yavrular koruma altına alındı.

Bilinç gelişiyor

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Milli Park yetkilileriyle görüştüklerini belirterek, “Yavrular, buradaki doğal yaşam ortamında tehlikeden bir süre bakıma alınacak. Avlanacak duruma geldiklerinde tekrar doğal yaşam alanlarına bırakılacak” dedi.

Çiftçilerde yırtıcılar konusunda bilinç ve duyarlılık geliştiğini belirten Sürücü, şunları söyledi:“Söke Ziraat Odası başta olmak üzere bir çok çiftçi yırtıcıların korunması konusunda duyarlılık gösteriyor. Çünkü yırtıcıların azalmasıyla doğal dengenin bozulduğunu ve ürünlerine zarar veren domuzların popülasyonunun arttığını öğrendiler. Çiftçilere büyük zararı olan tarla farelerini, hatta nadiren de olsa domuz yavrularını yiyerek bu hayvanların sayılarını kontrol altında tutan tilkilerin, yavrularına sahip çıkan Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Ali Öz’e duyarlılığı nedeniyle teşekkür ediyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!