THY’nin, yaptığı İzmir’e saygısızlık

Güncelleme Tarihi:

THY’nin, yaptığı İzmir’e saygısızlık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2008 00:00

İzmirliler’in eleştirilerini romantik söylemler olarak değerlendiren THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin’e İzmir Başkanlar Kurulu’ndan cevap geldi.

THY’nin İzmir-Ankara arasındaki uçuşların kaldırılarak, alt markası AnadoluJet’in seferlerinin konulmasına konforun, kalitenin daha düşük olması nedeniyle İzmirliler’in tepki göstermesi üzerine THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin 3 Temmuz’da kente gelerek eleştirilere cevap vermişti. Eleştirileri ’romantik söylemler’ olarak nitelendiren Karlıtekin, İzmir’den Sunexpress uçuşlarıyla birlikte pazarı provoke ettiklerini, İzmirliler’in kendilerinin heykelini dikmesi gerektiğini söylemişti. Karlıtekin’in savunmasına İzmir işdünyasında faaliyet gösteren İzmir Başkanlar Kurulu’ndan cevap geldi.

Yazılı açıklamada, Karlıtekin’in AnadoluJet uçuşlarının başlamasından ancak 3 ay sonra İzmir’e gelebildiğini belirtilerek, "İzmirli daha ekonomik şartlarda uçabilsin diye yaptıkları olağanüstü çalışmaları anlatırken kalitesiz hizmet, dar koltuk araları gibi şikayetlerimizin psikolojik kökenli olduğunu, olaya mantığa ve delillere dayanmayan romantik bir açıdan baktığımızı söyleme cüretinde bulundular. Tüm bu davranış ve söylemleri için kentimizde heykellerinin dikilmesini önerme gafletine düştüler" dedi.

Yakın geçmişi bilmiyor

THY yetkililerinin bir diğer yanılgılarını da yakın geçmişi bilmemelerinden kaynaklandığı ileri sürülerek, "Ulaşım açısından kör nokta denilen İzmir, 1997 yılında durduruluncaya kadar, Avrupa’nın başşehirlerine direkt uçuşlara evsahipliği yapıyordu. Görüldüğü gibi İzmir, THY yönetiminden adeta bir deneme tahtası muamelesi görüyor ve bu saygısızlık günümüzde de aynı pervasızlıkla devam ettiriliyor. Bakanımız Binali Yıldırım’dan bekliyoruz" denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!