Termometre bile sıcağa dayanamadı

Güncelleme Tarihi:

Termometre bile sıcağa dayanamadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2012 12:11

Aydın Atatürk Meydanı'ndaki, aşırı sıcağa dayanamayan termometrenin de bozularak -27 dereceyi göstermesi görenleri hayrete düşürdü.



AYDIN'da gölgede 39 dereceyi bulan hava sıcaklığı, vatandaşları bunaltı. Aydınlılar mecbur kalmadıkça evden çıkmazken, çıkmak zorunda kalanlarda ağaç gölgeleri ve çeşme başlarında serinlemeye çalıştı. Geçtiğimiz hafta sele teslim olan Aydın, şimdi ise bunaltıcı yaz sıcağı ile mücadele ediyor. Valiliğin önceki gün uyarısını yaptığı sıcaklar bugünden itibaren kendini hissettirmeye başladı.  Şanlıurfa'dan sonra en fazla sıcaklığın yaşandığı Aydın'da öğle saatlerinde gölgede sıcaklık 39 derece olarak ölçüldü. Hissedilen sıcaklığın 45 derecenin üzerinde olduğu belirtildi. Vatandaşlar güneşten korunmak için çareler aradı. Bazı vatandaşlar kendilerini ağaç gölgelerine atıp, çeşme başlarında serinlemeye çalışırken, bazıları da uyarıları dikkate alıp sokağa çıkmamayı tercih etti. Atatürk Meydanı'ndaki termometre de sıcaklardan nasibini aldı. Sabah doğru bilgileri gösteren termometre, öğlen güneşine dayanamayıp bozuldu. -27 dereceyi gösteren bozuk termometre çevredekileri şaşırttı.
Valilikten yapılan yazılı açıklama ile sıcaklığın bugünden itibaren yükseleceği belirtilerek, gerekli olmadığı sürece vatandaşların 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmaması istendi.
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!