Tekbaş koltuğa oturdu

Güncelleme Tarihi:

Tekbaş koltuğa oturdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2012 10:20

İzmir İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alan Abdullah Tekbaş, Ak Parti İzmir İl Başkanlığı'na giderek koltuğuna oturdu.

Haberin Devamı

 Tekbaş'ı partide siyasi ve hukuki işlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem ile İl Sekreteri Kemal Erim, “Başkan hoş geldiniz” diyerek, karşıladı.
Akay'a karşı yürüttüğü siyasi mücadelede yanında olan Neşe Edebali ile sosyal işlerden sorumlu eski İl Başkan Yardımcısı Hüsniye Çoban'ı başkanlık koltuğunun arkasına alan Tekbaş, “Hepimizin derdi Ak Parti. Bu süreçten de partimiz güçlenerek çıkacaktır. Kazanan Ak Parti ve Ak Partililerdir. En sade üyemizi de kucaklayacağız. Sorun olmaması için mücadele edeceğiz. Küslükler ve sıkıntılar olmayacak. Partimizi 2014 seçimlerine en güzel şekilde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla birlikte hazırlayacağız. Hukukun verdiği bir karar var. Ak Partililer hukukun verdiği karara saygılıdır. Tüm arkadaşlarımız hep birlikte el ele gönül gönüle partimizi daha ileriye götüreceğiz. Geçmiş geçmişte kalmıştır önümüze bakıyoruz. Partimizde herhangi bir arkadaşımızın sorunu olmayacaktır. Karar kesindir” dedi.
Tekbaş, basın mensuplarının sorusu üzerine makama Ak Parti İzmir Koordinatörü Mehmet Erdem ile görüştükten sonra oturduğunu belirterek, “Buraya kafamıza göre oturmadık. Parti bu süreçten kazanarak çıkacak. Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarla toplanacağız, gerekli açıklamaları yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

 Film gibi  olaylar dizisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı geçen cumartesi günü yapılan kongrede Ak Parti İzmir İl Başkanlığı’na seçilen Ömer Cihat Akay’ın başkanlığı, rakibi Abdullah Tekbaş’ın itirazı üzerine Konak 1 No’lu Seçim Kurulu tarafından dün akşam düşürüldü. Kurul hakiminin, “kaçakçılıktan sabıkası olanlar siyasi partilere üye olamaz” yasa maddesine dayanarak bu kararı verdiği belirtildi. Ancak Akay’ın sabıkasını silindiğine dair belgeyi hakime sunması durumunda geri dönebileceği öne sürüldü.

 Seçimden 2 gün önce bir basın açıklaması yaparak Akay’ın gümrük kaçakçılığından sabıkası olduğunu öne süren rakibi Abdullah Tekbaş, Akay’ın 1994 yılında Kocaeli Derince Limanı’ndan ülkeye İtalya’dan kaçak kıyafet sokarken yakalandığını, Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığını, 1998 yılında “teşekkül halinde kaçakçılık yapmak’ suçundan ceza aldığını ileri sürmüştü. Yargıtay’a yapılan itirazla davanın yeniden görüldüğünü ancak kararın değişmediğini belirten Tekbaş, 34 milyon 200 bin lira para cezasının ödendiğini iddia etmişti. Tekbay, daha önce göreve atandığında hakkındaki sabıka kaydını irticai faaliyetleri yasaklayan 163. maddeden kaynaklandığı öne sürüp, “Bu ceza benim şeref madalyamdır” diyen Akay’ın kamuoyuna, teşkilat ve Başbakan’ı kandırdığını ileri sürerek, şunları söylemişti:
“Akay, ülkemiz için yüz kızartıcı bir suçtan yargılanması, bundan mahkum olması ve mahkumiyetini saklaması, bunu şan şöhret meselesi yapması, Başbakan’ın bunu bildiğini söylemesi kabul edilemez. Başbakan’ın bundan haberi yoktur. Olsaydı böyle bir adayla yola devam etmezdi. Böyle bir belgenin partimize zarar vereceğini düşünerek şimdiye kadar çıkarmadım. Ancak Akay konuşmalarıyla partiye daha büyük zarar veriyor. Akay çekilirse ben de çekilirim. Koltuk hedefim yok. Akay giderek gerginleşiyor. Başta ben olmak üzere partideki bir kısım arkadaşın üyeliğini silmeye kadar teşebbüs ediyor. Partisinden aday olanları küçümseyerek partiye zarar verdiği için bunları açıklıyorum.”

Haberin Devamı


SEÇİMİ KAZANDI ANCAK..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı kongrede  397 oy alarak seçilen Akay’ın rakibi Tekbaş ise 84 oyda kalmıştı.

Seçimden sonra Tekbaş, Seçim Kurulu’na itirazda bulunarak Akay’In sabıkası olduğunu iddia etti.

Kurul hakimi yapılan itirazı yerinde buldu ve, “Kaçakçılıktan sabıkası olanlar siyasi partilere üye olamaz yasa maddesine dayanarak başkanlığını düşürdü.

 

AKAY'IN YÖNETİM KADROSU  BELLİ OLMUŞTU

AK Parti’yi iddialı olduğu İzmir’de yerel seçime taşıyacak kadro belli oldu. Eski yönetimin yüzde 40’ını koruyan İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın tecrübeye sahip çıkarken işadamlarının önünü açtığı görüldü. Balçova Selway AVM’nin sahibi Emrun Sulayıcı, petrolcü Ercan Turan yeni yönetime girerken sorumlusu olduğu birimi Türkiye 2’ncisi yapan İl Başkan Yardımcısı Özer Ataç liste dışı kaldı.

Haberin Devamı


ÇEKİRDEK KADROYU KORUDU
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, güven tazelediği kongrede yeni yönetimini oluştururken Atilla Kaya, Aziz Demir ve Mahmut Badem’den oluşan çekirdek kadrosunu korumuştu.

YÖNETİMİN EN ÇOK ÇİZİK YİYENİ
Ak Parti eski Konak İlçe Başkanı Fevzi Bayram, kongrede en çok çizik yiyen il yönetim kurulu üyesi oldu. Bayram’ı yedi kişi çizse de seçilmesine engel olamadı. Bayram, yönetime girmesinin sürpriz olduğunu belirterek, çizikler için “Siyaset yapıyoruz, birileri sever birileri sevmez. Bizden rahatsızlık hissedenler tepkisini ortaya koymuş” demişti.

YÖNETİMİN PETROLCÜSÜ
İzmir’de Erhanlar Nakliyat’ın sahibi olan Azerbaycan’da petrol çıkarıp yurtdışına satan Ercan Turan (45) da il yönetiminde yer aldı. Iğdır’da doğan evli ve beş çocuk babası Turan, 12 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu.
İzmir’de 14 şubesi bulunan Foto Remzi’nin sahibi Remzi Dinç de il yönetimine girdi. 48 yaşındaki Dinç, “Tutarlı olduğu için Ak Parti’deyim” demişti.

Haberin Devamı


YÖNETİMİN KIRGINI
Akay’ın ilk dönem yönetiminde halkla ilişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevi yaparken, sorumlu olduğu Ak Parti İletişim Merkezi (AKİM) İzmir’i, Türkiye ikincisi yapan Özer Ataç ise liste dışı kalmıştı. Ataç, “İl Başkanı’nın fikrine danıştığı kişiler var. Onların yönlendirmesiyle bu karar alınmıştır. Demek ki benim yerime koyacakları daha birikimli biri var. Ben herkesle konuşan düşüncesi alan biriyim, ancak burada muhaliflerle konuşmak hatta selamlaşmak bile sıkıntı yaratıyor. Büyük Kongre delegeliğini uygun görmüşler. Biz hizmet nerede yapılacaksa orada oluruz. Zor bir döneme giriyoruz. Parti içinde istediğiniz adamları istediğiniz yere koyarsınız, ancak bunu halka inandırmak lazım. Önümüzdeki dönem parti için sınama dönemi olacak. Karargah boşaltılmalı, sokağa inilmeli” demişti.

Haberin Devamı

EKREM ERDEM KONTENJANI
Akay’ın atama yönetimine giren, ancak bir süre sonra istifa eden teşkilatlardan sorumlu eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan ise  yeni yönetimde yer almıştı. Taştan, “Cuma günü teşkilatlardan sonumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem beni telefonla aradı ve ‘bu dönem sana ihtiyacımız var. Teşkilatta birlik ve beraberliğin sağlanması lazım’ dedi. Ben de görevi kabul ettim” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!