Taksiciyi kalbinden şişlemiş

Güncelleme Tarihi:

Taksiciyi kalbinden şişlemiş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2009 00:00

6 ay önce taksi şoförünü taksimetrede yazan 230.96 TL’lik ücreti çok bulup, çıkan tartışmada göğüsünden şişle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan M.K.’nın müebbet hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

İZMİR’in Buca İlçesi’ndeki olay, nisan ayında meydana geldi. Orcaner Taksi Durağı’nda çalışan evli iki çocuk babası Mustafa Serinkul, iddiaya göre telsizden yönetimindeki taksiye aldığı müşterisini Menderes İlçesi’ne bağlı Gümüldür’e götürdüğünü söyledi, bir saat sonra telsizden Gaziemir’e geldiğini söyleyen Serinkul’dan bir daha haber alınamadı. Sanayi sitesi içinde, kapıları açık haldeki taksinin yanında elinde ekmek bıçağıyla yerde kanlar içinde yatarken bulundu, öldüğü anlaşıldı.
Kameralar incelendi
Polis, Serinkul’un cep telefonun ve parasının üzerinde olduğunu, açık olan taksimetrede ise 230.96 TL yazdığını belirledi, patlamamış bir gaz tabancası mermisi bulundu. Serinkul’un, tek şiş darbesiyle öldürüldüğü tespit edildi. Polis, telefon kayıtlarını ve bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Taksicinin cep telefonundan bir kişinin İ.T’yi aradığı saptandı. İ.T., M.K.’nin kendisini tanımadığı bir telefon numarasından arayıp, borç para istediğini söyledi. Gözaltına alınan ve suçlamaları kabul etmeyen M.K., tutuklandı.

Haberin Devamı

Saç ve sakalını kesti

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, M.K. hakkında “Kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı. Savcı iddianamede, “Deliller değerlendirildiğinde, sanığın maktülün taksisine binip gittiği, paranın fazla tutması sonucu, yolda aralarında tartışma çıktığı, ardından para bulurum umuduyla, kendisinin cep telefonunun eksi 30 kontörde olması nedeniyle, Serinkul’un telefonundan aramalar yaptığı, tartışmanın büyümesi sonucu, gaz tabancasıyla ateş ettiği, silahın patlamayan mermiyi dışarı attığı, elinde bıçakla inen Mustafa Serinkul’u sağ göğüs kısmından şiş benzeri delici aletle öldürüp kaçtığı anlaşılmıştır. Eşkalini değiştirmek için de saç ve sakalını kesmiştir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!