Tahtakuşlar’daki etkinlikler

Güncelleme Tarihi:

Tahtakuşlar’daki etkinlikler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

UNESCO'dan 1994'de destekleme ödülü, Balıkesirliler Birliği Derneği, Edremit Rotary Kulübü ve İstanbul Seyahat Acenteleri Birliği'nden çeşitli tarihlerde ödüller alan Tahtakuşlar Köyü Selim Turan Sanat Galerisi bu yıl 60 sanatçıyı ağırlamaya hazırlanıyor. 29 Nisan - 21 Mayıs: Esin Akkoç, Dilek Kirişçioğlu, Sevim Erkmen, Sahire Başay el sanatları sergisi

22 Mayıs - 1 Haziran: Güre İlköğretim Okulu Sergisi

17 Haziran - 8 Temmuz: Faden Kutsioğlu, Mutena Çoruh, Türkan Çoruh, Didem Üstün, resim ve ebru sergisi

9 - 28 Temmuz: Fikret Otyam, Salih Acar, Müreccel Küçükaksoy, Sıtkı Karabulut, Muhsin Kut, Selim Turan anısına resim seramik sergisi ve ‘‘Kuşlar'' konulu kompozisyon yarışması

29 Temmuz - 18 Ağustos: İzzettin Kefi, İlham Yazgiç, Ceyhun Demircioğlu, Güzin Yavuztekin, Gültekin Öztürk, Banu Yalı Kesifoğlu resim ve gravür sergisi

19 Ağustos - 8 Eylül: Farudi Ergüder, Ayşe Özbıcır, Nimet Azata, Banu Öztetir, Saim Eriçek ve Ferhan Atalay resim, ebru ve karikatür sergisi

9 - 29 Eylül: Cahit Kürnek (Ege Fotoğraf Grubu) fotoğraf sergisi.

İzmir ’in yeni salonu

İZMİR Büyük Efes Oteli Kongre Merkezi'nin işletmesi özelleşti. Uluslararası kongre merkezi anlayışı doğrultusunda yeni bir çehre kazanan merkez, ‘‘İzmir Efes Convention Center'' olarak yeniden merhaba dedi.

1750 kişilik auditorium salonu, özel tasarımı ile kongrelerden konserlere, şirket toplantılarından seminerlere, moda, tiyatro, bale ve opera gösterilerine kadar her türlü etkinliğe uygun. Salondaki yüksek teknoloji ürünü audio-visual ekipman, 6 dilde hizmet verebilen enfraruj çeviri sistemi, ultra ışık ve ses donanımının yanı sıra, 6 noktadan çekim yapabilen profesyonel kameralarla, kongre aktivitelerini fuaye ve balo salonlarına taşımak da mümkün.

MERKEZ bünyesinde Konak 1, Konak 2, Karşıyaka, Alsancak, Çankaya, Bayraklı, Güzelyalı olarak isimlendirilen toplantı odaları, Efes, Bergama ve Didim isimlerini taşıyan 3 balo salonu ayrıca yüzme havuzu, sauna, Türk Hamamı ve solaryumu da kapsayan He alth Club de hizmet veriyor.

İZMİR Efes Convention Center (İzmir Efes Kongre Merkezi) Büyük Efes Oteli İşletmeci Şirketi Emek İnşaat ile Oditoryum Uluslararası Kongre Yönetim ve Turizm birlikteliği ile kurulan Emek Kongre Yönetim ve Turizm İşletmesi tarafından yönetiliyor.

‘Katil’ sahnede

31 YILDIR her koşulda perdesini açan, İzmir'in ilk ve tek özel tiyatrosu olan Hamle, perşembe, cuma ve cumartesi saat 20.30'da Gazi İlköğretim Okulu'nda gösterilerini sürdürüyor.

TOPLULUK Richard Wass'ın 3 perdelik ‘‘Katil'' adlı oyununu cumartesi günleri sahneliyor. Diğer iki gün ise Ali Haydar Erçığ'ın yazıp yönettiği ‘‘Siz Nasıl Uygun Görürseniz-Kuşku'' adlı oyunu sergileniyor.

ALİ Haydar Erçığ'ın düzenleyip yönettiği oyunun dekorları Mutlu Erçığ, kostümleri Füsun Biçer, efektleri Ercan Erçığ, ışık düzenlemesi Ufuk Algan'a ait. Oyunda başlıca rolleri Ali Haydar Erçığ, Füsun Biçer, Didem Akköy, Seçil Uzlaş, Bekir Demiröz, İlker Kızmaz, Tanzer Güven, Kurter Kurt, Serdar İmer, Ebru Dedeoğlu, Nilay Doğan, Hüseyin Ersöz, Şahin Irmak paylaşıyor.

TOPLUMSAL yaşantıda yapılan yanlışları işleyen ‘‘Katil'' yanlışları yapanlarla bunların karşısında kalanların davranışları ve tepkilerini de sergiliyor.

Aydoğan'dan Bitmeyen Oyun

MİMAR yazar Metin Aydoğan, 1919'dan günümüze Türkiye üzerine oynanan oyunları araştırdığı, gelecekteki tehlikeleri saptayıp, ders verir gibi ortaya koyduğu görüşlerini Bitmeyen Oyun adı altında kitaplaştırmış. Aydoğan, 16 başlık altında topladığı konularda, IMF ile olan ilişkilerden, uluslararası şirketlerin içyüzüne; Gümrük Birliği'nden özelleştirmeye görüşlerini anlatmış. Kitap bir kurultay tebliğinden yola çıkılarak oluşturulmuş. Yayınlandığı günden bu yana olumlu eleştiriler alan kitabın sonuna eklenen 30 sayfalık kaynakça, ne kadar ciddi bir araştırma ürünü olduğunun da bir kanıtı.

KİTABA adını veren bitmeyen oyun, yalnız 1919'dan günümüze değil, yüzyıllardır oynanıyor bu ülkenin kaderinde ve üzerinde. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle... ‘‘Bu oyun bitmedi, bitmeyecek galiba'' dememek için, yarın da böyle olmaması için, neler yapmamız gerekiyor. Aydoğdu'nun kitabını okuyun, yanıtını orada bulacaksınız.

Maket evler

EMEKLİ ilkokul öğretmeni Nihat Tan, Narlıdere Belediyesi Sanat Galerisi'nde Anadolu Türk evlerinin maketlerini sergiliyor. Maketlerde ahşap, metal, tutkal, kum, alçı ve toprak boya kullandığını belirten Tan, ‘‘Emekli olmadan önce başladığım maket çalışmalarında, birer birer yokolan ve özellikle büyük kentlerde unutulan özgün yapıları yaşatmaya çalışıyorum'' dedi. 1997'de Uluslararası Kadınlar Dayanışma Birliği'nce açılan Geleneksel Türk Evleri Yarışması'nda ödül alan Tan'ın sergisi 10 gün açık.

Sevgililer için özel kampanya

GENÇLERİN gözde jean markalarından Loft, 14 Şubat Sevgililer Günü için özel kampanya hazırladı. 7-14 Şubat arasında Loft'un sezon ürünlerinden alan herkes aldığı giysi fiyatının yarı değeri kadar hediyeye sahip olacak. 2000 ilkbahar - yaz koleksiyonuna iddialı bir şekilde hazırlandıklarını belirten firma yetkilileri, ‘‘Amacımız, 7'den 70' e herkese Loft ürünü giydirmek'' dedi. İç piyasada olduğu kadar dış pazarda da tutulan Loft, hazırladığı katalogda yabancı mankenlerle çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!