Sözleşmeyle sıcak yuva

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeyle sıcak yuva
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2015 01:17

İZMİR’in Foça İlçesi’nde, Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) sokaklara terkedilen yavru köpekleri tedavi ve bakımları sonrası düzenlediği etkinlikle sahiplendirdi. Foça Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte can dostlarının yeniden sokağa terk edilmemesi, bakım hizmetlerinin zamanında yapılması ve korunmaları için yeni sahipleriyle sözleşme yapıldı.

Haberin Devamı

Foça’da dört yıldır etkin bir şekilde faaliyetlerine devam ettiklerini, bu süreçte hayvanlar için barınma, tedavi, bakım ve koruma hizmetleri geliştirdiklerini belirten HAYAD Başkanı Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu sahiplendirme faaliyetleriyle yeni bir aşamaya ulaştıklarını söyledi.

Kuruoğlu, "Kısa bir süre önce yağmurlu bir günde dernek kapısına yavru köpekler bırakıldı. Aynı günlerde de bizce vicdansız biri kendisi gibi ırk olmayan bir köpekle çiftleştiği ve ırkı bozulduğu için altı yavrusuyla bir anneyi pazar yerine terk etti. HAYAD anne ve yavruları koruma altına aldı. Belediye veterinerlerinin gözetiminde ve HAYAD üyelerinin özenli bakımlarıyla anne ve yavrular bakıldı. Serpilip büyüdüler. Bu yavrular yaptığımız sahiplendirme çalışmasıyla bugün sahiplerine ve yeni yuvalarına kavuştu. Onların yeniden sokaklara terkedilmemesi için sahiplendirme sözleşmesi yaptık. Çok mutluyuz. Bu tür etkinliklere önümüzdeki haftalarda devam edeceğiz. Emeği geçen tüm dernek üyesi arkadaşlarına ve lojistik destek sağlayan Foça Belediyesi’ne teşekkür ederim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!