Sonuçlar SMS ile bildirilecek

Güncelleme Tarihi:

Sonuçlar SMS ile bildirilecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 01:27

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun birinci turda yüzde 55 oy alacağına inandıklarını söyledi. Engin, seçim sonuçları için parti örgütünün hazır olduğunu sandık görevlilerinin dizüstü bilgisayarlara verileri gireceklerini, sonuçların SMS'lerle Genel Merkez'e iletileceğini açıkladı.

Haberin Devamı


İl Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda örgüte teşekkür eden Engin, seçim günü engellilerin, yaşlıların ve hastaların oy kullanması için çaba sarf edeceklerini söyledi, "İzmir'de 8 bin 463 sandık, bin 642 oy kullanma binası ve yaklaşık 3 milyon 80 bin seçmen var. Yerel seçimlere göre 40-45 bin artmış. Sandık görevlilerimiz hazırlar, anında verileri genel merkeze iletecekler. Bütün sandık görevlilerimizde genel merkezimiz tarafından hazırlanan şikayet dilekçesi var. Sayımdan sonra yapacağımız şikayetleri bu matbu dilekçelerle ileteceğiz.
Genel merkezimiz tarafından oluşturulan, kurulda da olması muhtemel çizelgeye tutanaklardan alınan bilgiler aktarılacak. Her ilçeden sandık başındaki bir arkadaşımız SMS'le sonuçları genel merkezimize iletilecek" dedi.

Haberin Devamı

Müşahitlik kartları
Sandık görevlilerinin dışında partinin görevlendireceği müşahit kartlarına sahip kişiler de görev yapacağını belirten Engin, "İzmir'de ve Türkiye'de maalesef seçim hilesi yapıldığına yönelik kuşkular var. Sivil inisiyatifler 'Oy ve ötesi', 'Occupychp' gibi gönüllüler de isterlerse ilçelerimizden müşahit kartlarını alarak sandıkta gözlemci olabilirler" dedi. Engin ayrıca katılımın yüzde 90'a yakın olacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!