Son anda kurtarıldılar

Güncelleme Tarihi:

Son anda kurtarıldılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 09:54

 BALIKESİR’in Edremit Çayı’nda mahsur kalan üç yavru köpek, belediyenin veterinerlik ile zabıta ekipleri tarafından dalgıçların da katıldığı operasyonla kurtarıldı.

Haberin Devamı

Son anda kurtarıldılar

Edremit’te bu sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağmur, Edremit Çayı’nın Eminkuyu Mevkii’nde su seviyesini yükseltti. Taşan sular etrafı kaplarken, adacık halinde kalan toprak parçasına sığınan üç yavru köpek mahsur kaldı.

 Vatandaşların Edremit Belediyesi’ne haber vermesiyle, yavru köpekleri kurtarmak için Zabıta, Veterinerlik ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Öncelikle iş makinelerinin desteğiyle yavru köpeklere ulaşılmaya çalışıldı. Suların derin ve bölgenin yer yer bataklık olması yüzünden yavrulara müdahale edilemedi. Ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden dalgıç istendi. Arama Kurtarma birimindeki dalgıçlar, yer yer derinliği üç metreyi geçen suya girerek mahsur kalan 3 yavru köpeği 2 saatlik bir uğraşı sonucu kurtardı. Sudan çıkarılan yavrulara Edremit Belediyesi Veterineri Berna Köroğlu tarafından ilk müdahale yapıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen yavru köpekler, Edremit Belediyesi Hayvan Barınağı’nda tedaviye alındı. 

Haberin Devamı


Edremit Belediye Veterineri Berna Köroğlu, "Başarılı bir kurtarma operasyonu ile üç yavruyu da sağlıklı bir şekilde kurtarmayı başardık. İlk müdahalenin ardından barınağımızda tedavi altına aldık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!