Soğanlı yumurta aşı

Güncelleme Tarihi:

Soğanlı yumurta aşı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

YAZ günü yumurta yenir mi? Eskiler, ‘‘Yenmez’’ derler. Yaz sıcaklarında yumurta gibi fazla protein içeren ve allerjen olan gıdalar çoğu kişiye ağır gelir. Çünkü proteinin sindirimi zordur ve zengin hayvansal gıdalar doymuş yağdan ve kolesterolden de zengindir. Bu demektir ki çoğumuzun hafta sonları yağlı etlerle hazırladığı mangal keyfi de en az yumurta kadar kolesterol ve doymuş yağ içerir.

BANA göre, yumurtanın yazı kışı olmaz. Yumurta gibi ucuz ve kaliteli bir protein kaynağı yazın neden tüketilmesin? O güzel menemenler, sebzeli-peynirli omletler hem doyurucu, hem besleyici, hem de ekonomik. Hele de et, tavuk ve balık gibi protein kaynaklarını alamıyorsak veya sevmiyorsak haftada birkaç kez yumurtalı bir yemek neden olmasın?

YUMURTANIN sarısı demir, A ve B vitamini zenginidir. Yumurtanın kabuğunun rengi yumurtanın ırkına göre beyaz veya kahverengidir. Birçok kişinin sandığı gibi yumurtanın sarısının rengi, daha çok A vitamini içerdiğini göstermez. Sarısının rengi tavuğun beslendiği yemle ilgilidir. Özellikle mutfağınıza ayda bir et giriyorsa, çocuğunuz da varsa kuru baklagil ve yumurtayı eksik etmeyin diyorum.

İŞTE size düşük kalorimi, hafif, ekonomik yumurtalı bir yaz yemeği. Zeytinyağıyla pişirilmesi de onun dengesini bir kat daha artırıyor.

ET yerine herkes için iyi bir alternatif olan yumurtalı sebze yemeklerini yazın da neden tüketmeyelim?

Malzemeler:

4 yumurta

Yarım kilo taze soğanın yeşil kısımları

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Taze soğanların yeşil kısımları küçük küçük doğranır. Bir tavada suyunu çekinceye kadar yağ ile kavrulur. Üstüne yumurtalar kırılıp karıştırılır. Pişince kırmızı pul biber serpilip servis yapılır. Bize bu tarifi veren Necla Ergücü'ye teşekkür ediyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!