Siyasetçiler öpüÅŸüyor kucaklaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Siyasetçiler öpüşüyor kucaklaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 00:00

Uzmanlar domuz gribine karşı uyarıyor: Temastan kaçının, elleri sık sık yıkayın, kalabalıklara girmeyin.

Haberin Devamı

DOMUZ gribi salg ını sonrası uzmanlar, ‘temastan kaçının’, ‘elleri sık sık yıkayın’, ‘kalabalıklara girmeyin’ uyarılarında bulunurken, insanlarla sürekli temas içinde olan siyasetçiler, tokalaşmak, kucaklaşmak ve öpmek isteyenleri reddedemiyor. İzmir’de vatandaşa ‘hayır’ diyemeyen il başkanları, salgından korunmak için vitamin yüklemesi yapıyor. Kimi meyve kimi maydanoz, soğan ve sarmısak tüketimini artırırken, çoğu temizlikte sabunu tercih ediyor.

KABAK: TOKALAŞ KUCAKLAŞ ÖPME

Ömür Kabak (AKP): Kültürel özelliklerimiz gereği tokalaşmak ve kucaklaşmak güzel ama öpüşmeye karşıyım. Erkeklerin öpüşmesi hoş olmuyor. Sabahtan gece yarısına kadar partide mesai yapıyorum. İnsan teması çok yoğun. Sürekli kalabalıklar içindeyim. Ellerimi sık sık sabunla yıkıyorum. Vitamini ilaç olarak almıyorum, sebze ve meyveyi bol yiyorum.

MASADA SÃœREKLÄ° ISLAK MENDÄ°L

Haberin Devamı

Rıfat Nalbantoğlu (CHP):  Partili arkadaşlarımı ve kendimi korumak adına tokalaşmamaya çaba gösteriyorum. Masamın üzerinde sürekli ıslak mendil bulundurup, sık sık ellerimi siliyorum. Domuz gribi için de yıllardır düzenli olarak aldığım vitaminlere devam ediyorum.

GÃœNDE 10 VÄ°TAMÄ°N

Müsavat Dervişoğlu (MHP):  İzmir’in tüm ilçelerini geziyorum, günde yüzlerce kişiyle sarılıp, öpüşüyorum. Buna engel olmak mümkün değil. İnsanlar boynuma atlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için günde 10 tane vitamin içiyorum, arı sütü, polen alıyorum. Vitaminler en büyük koruyucu.

CEPTE KÜÇÜK OTEL SABUNU

Fatih Dalan (DP) :
Siyasetçiler temastan kaçınamaz. Benim görevim, partimi halkla bütünleştirmek. Bu nedenle tokalaşıyorum, öpüp, kucaklaşıyorum. Hijyen olarak da cebimde sürekli küçük otel sabunlarından bulunduruyorum ve sık sık yıkıyorum. Yediklerime dikkat ediyorum, vitamin takviyesi almıyorum.

OTOBÃœSE BÄ°NMEM SÄ°NEMAYA GÄ°TMEM

Rıfat Mutlu (DSP):
Doktor ve siyasetçi olduğum için insan temasından kaçmam mümkün değil. sık sık el jeli kullanıyorum, odamı havalandırıyorum. Vitamini doğal yoldan meyve ve sebze tüketerek alıyorum, bol su içiyorum. Toplu taşım araçlarına binmiyorum, sinemaya gitmiyorum. Bu alanlardan uzak duruyorum.

Haberin Devamı

KILIÇ: MAYDANOZ SOĞAN, SARMISAK

Åžerafettin Kılıç (SP):Â
Domuz gribinin aniden çıkıp hızla yayılmasını manidar buluyorum. Özel önlem almıyorum. Zaten namaz kılmak için günde beş kez abdest alırken ellerimi yıkıyorum. Maydanoz, soğan ve sarmısağı bol tüketiyorum.  Yiyeceklerde sebzelere ağırlık veriyorum. Kendimi koruyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!