Şirketlerde kuşaklar arası çatışma zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Şirketlerde kuşaklar arası çatışma zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 00:00

Türkiye Personel Yönetim Derneği Ege Şube Başkanı Serdar Kalaycıoğlu tarafından bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek olan Ege İnsan Yönetimi Zirvesi’nin, 21 Eylül’de başlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Her yıl PERYÖN Ege Şubesi tarafından gerçekleştirilen ve alanında Ege’nin en büyük organizasyonlarından biri olan “9. Ege İnsan Yönetimi Zirvesi”, 21-22 Eylül tarihleri arasında Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Ana teması “X,Y,Z Kuşakları” olarak belirlenen etkinliğin sloganı ise “3 kuşak 1 zirve” seçildi.
Türkiye Personel Yönetim Derneği (PERYÖN) Ege Başkanı Serdar Kalaycıoğlu, organizasyonda “İnsan yönetiminde X,Y,Z kuşakları arasındaki farklılıklar ve ortak özellikler, kuşakların değerleri, iş yaşamında kuşakların, ebeveynlerin beklentileri, değişen yönetim stratejileri tartışılacak” diyerek, zirveyi Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Kalaycıoğlu, konuların Türkiye’de bir ilk kez masaya yatırılacağının altını çizerek, şöyle konuştu;

Haberin Devamı

Sorun değil, zenginlik
“Günümüzde sıkça duyduğumuz kuşak çatışmalarının iş dünyasına da yansıması ile birçok yeni yönetim anlayışı ile karşı karşıya. Şirketler hizmet verdikleri alanlara ve özellikle de yaş gruplarına göre farklı tanıtım, üretim ve yönetim politikaları izleniyor. İnsan yönetiminin temel sorunlarından biri olan kuşak çatışması günümüzde en büyük problemler arasında. Fakat bunu problemler olarak değil bir zenginlik olarak görmek, bu görüşle yeni yönetim şekilleri geliştirmek süreklilik ve yönetim başarısı için çok önemli. Her kuşağın kendine özgü özelliklerinin olması, farklılıkları bir araya getirerek sinerji imkanı sağlıyor. Tüketici davranışları açısından daha önce sık sık ele alınan ve
incelenen kuşak farklılıkları. İnsan yönetimi alanında yapılan yeni çalışmalarla da irdelenmekte.”

Şirketlerde kuşaklar arası çatışma zirvesi

 
Farkındalıklar aktarılacak
Kuşak farklılıklarının sadece tüketici davranışlarında değil insan yönetiminde de önemli bir unsur olduğunu söyleyen Kalaycıoğlu, “Çünkü X kuşağı, Y kuşağı ve bir önceki kuşak şu an beraber çalışıyor. Bu zirve ile X,Y,Z kuşakları arasındaki farklılıklara ülkemizin kültürü, sosyal yapısı ve yaşantısını dikkate alarak yorumlayacağız. Zirve sonunda iş dünyasının önemli bir sorunu olan kuşak çatışması ile ilgili bir de sonuç bildirgesi yayınlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

TOPLANTIYA KİMLER KATILIYOR
X,Y,Z kuşakları arasındaki farklılıkların ve bu kavramların insan yönetimi üzerindeki etkilerinin tartışılacağı zirvede alanında deneyim sahibi akademisyenler, iş insanı, işveren temsilcisi, profesyoneller, eğitmenler, yazarlar ve danışmanlardan oluşan konuşmacılar yer alacak. Aret Vartanyan, Mesut Yar, Şerife İnci Eren, Ufuk Tarhan, Umut Sav,  Erim Hısım, Evrim Kuran, Murat Yeşildere, Doğan İnceman, Prof. Dr. Ömür Özmen, Kadri Yücel, Yılmaz Attila, Seçil Özkayalar, Doç. Dr. Pınar Süral Özer,Doç. Dr. Özlem Çakır ve Yrd. Doç. Dr. Engin Deniz Eriş zirvenin konuşmacıları arasında.

İNTERAKTİF TANITIM İMKANI
Sergi alanında firmalar tanıtımlarını yapabileceğini de aktaran Kalaycıoğlu, “Zirveye, firmalar sadece katılımcı olarak değil aynı zamanda sergi alanlarındaki standları ile de katılabilecekler. Firmalar tanıtım faaliyetlerini etkin ve interaktif bir şekilde organizasyon anında bire bir katılımcılarla gerçekleştirebilecek. Tüm organizasyonu gönüllüler tarafından üstlenildiği zirvede, AIESEC ve Dokuz Eylül Kariyer Yönetim Kulübü öğrencileri de yer alıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!