Sıra girişimcilikte

Güncelleme Tarihi:

Sıra girişimcilikte
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 14:29

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteği ile İzmir Üniversitesi tarafından hayata geçirilen Yaşayan Laboratuvar Olarak Kent projesi, İzmir Üniversitesi’nde Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği eğitimi alan öğrenciler için yeni bir dersin öncüsü oldu.

Haberin Devamı

Öğrencilere, kendi bilişim işlerini başlatabilmeleri veya işe girecekleri bir şirketin yenilikçilik kapasitesine katkı yapabilmeleri için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmayı amaçlayan eğitim, İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emrah Orhun ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Dr. Emrah Tomur tarafından veriliyor.

İzmir’in bilgi toplumuna dönüşümü için gerekli olan bilgi teknolojileri konusunda girişimciliği yeni bir ders ile desteklemeyi uygun bulduklarını söyleyen Prof. Dr. Orhun, "Projenin iştirakçileri arasında olan Teknopark İzmir son üç yıldır Türkiye’nin en başarılı ilk 5 teknoparkı arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra dersi birlikte yürüttüğümüz Dr. Emrah Tomur’un teknoparktaki 150’ye yakın şirket ile olan deneyimi öğrenciler için çok değerli bir kaynak ve fırsat" dedi.

Haberin Devamı

Dersin kapsamında iş planı geliştirme, müşteri ve pazar analizi, yatırımcı bulma, ekip kurma ve yönetme, fikri hakların korunması, yalın girişimcilik kavramları gibi girişimcilikle ilgili birçok konunun yazılım ve bilişim şirketi kurma çerçevesinde ele alındığını belirten Prof. Dr. Emrah Orhun ve Dr. Emrah Tomur, öğrencilerin öğrendikleri kavramları İZKA projesi kapsamında geliştirecekleri yenilikçi bir yazılım ürününe uygulayacaklarını söylediler.

 

BAKMADAN GEÇME!