Sinemalı günler

Güncelleme Tarihi:

Sinemalı günler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2011 22:14

En 1. Uluslararası Çanakkale Şeffaf Beygir Troya Film Şenliği, 18-24 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak. Sinemaseverler, birbirinden ünlü filmleri izleme imkanı bulacak.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE, dev bir kültür-sanat organizasyonuna daha ev sahipliği yapacak. En 1. Uluslararası Çanakkale Şeffaf Beygir Troya Film Şenliği, 18-24 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak.

Şenlik komitesi üyeleri gazeteci Başol Özyay, mimar İsmail Erten ve  Çanakkale Bilim, Sanat, Kültür Etkinlikleri Derneği Başkanı Saim Yavuz, sinemaseverlere tam anlamıyla bir şenlik yaşatacaklarını söyledi.

Belirlenen mahallelerde gösterime girecek filmleri, yönetmeni, yapımcısı ve oyuncularının da vatandaşlarla birlikte izleyeceğini söyleyen komite üyeleri, “Amacımız, her yıl aynı heyecan içinde yapılacak şenliği markalaştırmak. Bu nedenle de ‘En 1.’ ifadesini kullandık” dedi.

Yıldız yağacak

“Çınar Ağacı”, “Kavşak”, “Çakallarla Dans”, “Eyvah Eyvah-2” gibi izlenme rekoru kıran onlarca filmin gösterileceğini belirten Özyay, Erten ve Yavuz, “Gala gecesi ve şenlik kortej yürüyüşü için Çanakkale’ye yıldız yağacak. Gelecek isimler arasında Mesut Akusta, Erkan Can, Olgun Şimşek, Cemal Şan, Murat Şeker, İştar Gökseven, Vildan Atasever, Berrak Tüzünataç, Nejat İşler, Aytaç Arman, Yüksel Arıcı, Menderes Samancılar, Güven Kıraç, Handan İpekçi, Nur Sürer, Turgut Yasalar, Şevket Çoruh, Erdal Tosun, Hakan Bilgin, Settar Tanrıöğen, Ali Sürmeli ve Tuncel Kurtiz de var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!