Sezon öncesi değerlendirme toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Sezon öncesi değerlendirme toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2015 01:16

EGE turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) yönetim kurulu üyeleri, SunExpress Türkiye Satış Müdürü Ece Şenev ve İzmirli turizmciler, turizm yaz sezonu öncesi İzmir turizmiyle ilgili değerlendirme yapmak üzere Kuşadası Pine Bay Otel'de düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantı öncesi Ece Şenev, SunExpress çalışmalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Toplantıda ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Tercan ve Sadun Alp, İzmir'in turizm geleceği ile ilgili yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu. Bülent Tercan, İzmir'i tüm turistik bölgeleriyle bir bütün olarak görmeleri gerektiğini söyledi. Tercan, ayrıca İzmir'in tanıtımı konusunda Bergama ve Efes'in önemine dikkat çekerek, yurt dışından gazeteci ve tur operatörlerinin getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Düşüncelerini dile getirmek üzere konuşma yapan ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Sadun Alp ise, İzmir için Avusturya pazarının önemine dikkat çekti. Öte yandan toplantıda, İzmir turizm bölgelerini, otelcileri ve SunExpress tur operatörlerinden oluşan komiteler kurulması gerektiği önerisi getirildi. Yapılacak çalışmalarla ilgili olarak ETİK ve SunExpress, İzmir turizmini geliştirmeye yönelik işbirliği yapma kararı aldı.

Toplantıda, İzmir'in tanıtımıyla ilgili olarak kentin turizm bölgelerini, otelcileri ve SunExpress tur operatörlerinden oluşan komiteler kurulması gerektiği önerisi getirildi. Turizm anlamında İzmir'in yurt dışı ülkelerine nasıl pazarlanması gerektiği ile ilgili oluşturulacak komitenin önemine değinen Bülent Tercan, "İzmir'i merkeziyle birlikte tüm turistik bölgeleri bir görüyoruz. Diyelim ki, Danimarka'dan gelen yabancı ziyaretçileri Çeşme'de ağırladık. Çeşme'yi gezdirdikten sonra kendilerini Kuşadası'na getirebiliriz. Böylece, gelen turist sadece tek bir bölge gezmiş olmayacak, aynı zamanda İzmir'in diğer önemi turizm bölgelerini de ziyaret etmiş olacak" dedi.
Turizmin önde gelenleri olarak turizm sezonu öncesi gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade eden Bülent Tercan, ayrıca İzmir'in tanıtımı noktasında yurt dışından gazeteci ve tur operatörlerinin getirilmesi gerektiğini işaret ederek, "Öncelikle biz, otelciler ve konaklama tesisleri olarak eksik olduğumuz pazarlarda birlikteliği sağlamak için her şeyi yapmaya hazırız. Yurt dışından çalışmalarımızı duyurabilecek turizm gazetecilerini ve tur operatörlerini getirelim ve sezon başı gerekli çalışmaları yapalım. Kendilerini de turizmciler olarak biz misafir edelim. İzmir'i tanıtmak için İzmir şehir otelcileri de hazır. Onlar da bu misafirleri ağırlamaya hazır" diye konuştu.

EFES VE BERGAMA VURGUSU
Ayrıca, İzmir tanıtımı için Efes ve Bergama'nın önemine dikkat çeken Tercan, "Efes, şu anda UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alıyor. Bergama ise UNESCO Dünya Mirası listesine girdi. Bu iki güzide turizm bölgemiz için vurgu yapmalıyız, tanıtımları için atağa kalkmalıyız" dedi.

İZMİR, AVUSTURYA PAZARI'NA ODAKLANMALI
ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Sadun Alp, ise Avusturya pazarının önemine dikkat çekti. Sadun Alp, Avusturya pazarının İzmir açısından istenilen noktada olmadığını dile getirerek, Avusturyalı turistlerin gelir düzeyinin oldukça yüksek olduğunu ve İzmir'in ekonomisine büyük katkılar yapacağını söyledi.

Toplantıda Bülent Tercan, İzmir turizmine yaptığı katkılardan ötürü SunExpress'e teşekkürlerini sundu. SunExpress'in İzmirli turizmcilerle her zaman işbirliği içerisinde olduğunu ifade eden Tercan, gerçekleştirilen toplantının ETİK ve SunExpress'le arasında yapılan işbirliğini geleceğe taşımak adına önemli bir yere ait olduğunu söyledi. Sadun Alp ise Kuşadası'nda Alman turist sayısının artması noktasında SunExpress'in büyük katkıları olduğunu ifade ederek teşekkür etti.

SunExpress Türkiye Satış Müdürü Ece Şenev, gerçekleştirilen toplantının çok yararlı geçtiğini ifade ederek, toplantının ülke ve İzmir turizmi adına önemli bir adım atıldığını söyledi.
Toplantı sonrasında Bülent Tercan, ETİK adına Ece Şenev'e plaket ve çiçek takdim etti.
Toplantının ikincisinin Mart ayı içerisinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!