Sergilerden

Güncelleme Tarihi:

Sergilerden
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hepsi plastik bardak

İSTANBUL Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu Ayşe Buldanlı, ikinci kişisel sergisini Resim Heykel Müzesi'nde açtı. Sanatçı kendi imkanları ile açtığı ikinci sergisinde, plastik bardakları eritirek, keserek ve boyayarak elde ettiği heykelleri İzmirlilerin beğenisine sunuyor. Plastik bardakları marjinal bir mutasyonla ele aldığını belirten Ayşe Buldanlı ‘‘ Eserlerimde, yoldaki bir şişeyi veya bardağı değiştirerek ilginç keşiflerle pozitif düşünce aşılamaya çalışıyorum’’ dedi. Buldanlı'nın ‘‘Hayalötesi Bakışlar’’ ismini verdiği sergi 19 Aralık tarihine kadar görülebilir.

Kardeşçe resimler

HATİCE Uğurcan ve Bahar Balköse kardeşler, altıncı kişisel resim sergilerini Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde açtı. Evrensel anlamda yazdıkları şiirlerini de sergilerinin de başlığı olan ‘‘Bir Sevgidir Yaşamak’’ adlı kitaplarında toplayan kardeşler, 75 eseri 17 Aralık'a kadar sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

F tipi karikatürler

İLETİŞİM Kitabevi, İzmirli sanatçıların karma karikatür sergisine ev sahipliği yapıyor. İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi'nin katkılarıyla düzenlenen serginin ana temasını, son dönemde büyük tartışmalara neden olan F tipi cezaevleri oluşturuyor. İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi Başkanı Günseli Kaya, sergi açılışında ‘‘Cezaevlerinde son günlerde yaşanan olaylar hiç iç açıcı değil’’ diyerek, ölüm orucuna başlayan mahkumlar adına kaygı duyduklarını belirtti. 66 eserden oluşan karma karikatür sergisi, 7 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

Gürok, Emek Hayat’ta

EMEK Hayat Sigorta Bölge Müdürlüğü, ressam Muhsin Gürok'un resimlerine ev sahipliği yapmaya başladı. Serginin açılış kokteyline sigorta yetkilileriyle çok sayıda sanatçı ve sanatsever İzmirli katıldı. Resim eğitimine Abidin Elderoğlu ile başlayan sanatçı ilk ödülünü 1967'de özel bir kuruluşun açtığı yarışmadan aldı. 1981'de Greensburg- USA'da ilk kişisel sergisini açtı. Kişisel sergilerinin yanısıra çok sayıda karma sergiye de katılan, yurt içi ve yurt dışında koleksiyonlarda yapıtı bulunan Muhsin Gürok'un resimleri 15 Aralık'a kadar gezilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!