Senaryo hazır

Güncelleme Tarihi:

Senaryo hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Valisi Alaaaddin Yüksel deprem sergisini siyah kurdeleyle açtı, ‘‘Bu fotoğraflar ibret tablomuz. Bu manzaraların tekrarlanmaması için İzmir'in depremsellik haritası çıkartıldı. Bu harita vatandaşa dağıtılacak’’ dedi. Deprem senaryosunun daha önce hazırlandığını ancak, halkın panik olmasını önlemek için uygulamanın sonraya bırakıldığını belirten Yüksel, ‘‘Bir mahalle bilirlenerek, vatandaşı bilgilendireceğiz. Daha sonra hazırlanan senaryoyu uygulayarak, tespit yapacağız. İzmir en kısa zamanda afete hazır olacak’’ dedi.

İhtimal lüksüm yok

KENTİN Batı Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunduğunu hatırlatan Yüksel, ‘‘Tarihinde birçok afet nedeniyle yerleşim birimlerinin haritadan silindiği böyle kritik yerde, afete hazırlık konusunda ihtimal lüksümüz yok. Her detay netleştirilip, programlanmalı. Bu nedenle hazırlanan depremsellik haritası detaylandırılıp, bina ve insan verileri de eklenecek. Hazırlıklar sırasında vatandaşın katılımı önemli. Bu nedenle her aşamada vatandaşı bilgilendireceğim’’ dedi.

VALİLİK Kriz Yönetim Merkezi tarafından oluşturulan Ege 112 Acil Destek Planı çerçevesinde, metropol ilçeler, Ege'deki illerle eşleştirildi. Buna göre Kütahya, Balıkesir ve Manisa'yla Karşıyaka ve Çiğli, Denizli ve Muğla'yla Buca ve Gaziemir, Aydın'la Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Manisa'yla Bornova, tüm illerle de Konak eşleşti.

Haritada neler var

HARİTADA il ve ilçe kriz merkezleri, hastaneler, sağlık ocakları, toplanma yerleri, çadır alanları, depolar, iş makinaları park yerleri, ana ve alternatif yollar, trafik rehberlik noktaları yeralıyor. Metropolde belirlenen 64 alanda, 100.779 çadır, 403.116 kişiye ev sahiliği yapabilecek. Metropol dışı ilçelerde ise 95 bin çadırda 783.116 kişi barınabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!