Şantiyesine ruhsat alamayan firma asfalt ihalesini aldı

Güncelleme Tarihi:

Şantiyesine ruhsat alamayan firma asfalt ihalesini aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2013 01:14

KARAYOLLARI 2. Bölge Müdürlüğü,Bornova’da Büyükşehir Belediyesi şirketi İZBETON Genel Müdürlüğü’nün karşısındaki bir arsasını, “otoyol ve bağlantı yolları, üstyapı iyileştirme ve üstyapı teşkili işi” ihalesini alan müteahhit firmaya kiraladı. Firma da buraya asfalt plent şantiyesi kurdu.

Haberin Devamı


Ancak firma, Büyükşehir Belediyesi’nden asfalt şantiyesi için gayri sıhhi müessesese ruhsatı alamadı. Belediye, söz konusu yerin imar planlarında ağaçlandırılacak alan ve mezarlık olduğunu bildirdi, firmaya ihtar yazısı göndererek ruhsat alınabilecek bir yere taşınmasını bildirdi.

Konu yargıdaymış
Bu arada Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün bu bölgeyi tesis ve depo alanı olarak kamulaştırdığı, ancak bu işlemin mahkemelik olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle alanda halen özel şahıs tapusu bulunması nedeniyle imar plan değişikliği gerçekleşmedi. Karayolları yetkilileri, davayı kazandıklarını, ancak temyiz aşamasında olduğunu bildirdi. Karayolları’nın kiraladığı alanda kurulan şantiyeyle ilgili tartışma sürerken, İZBETON’un 90 bin ton asfalt alımı için yaptığı ihale sonuçlandı. İhaleyi Büyükşehir’in Karayolları arazisi üzerinde kurduğu asfalt plent şantiyesine ruhsat vermediği müteahhit firma, 12 milyon 860 bin TL teklifle kazandı.

Haberin Devamı

Yasaya uygun yapıldı
İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, ihalenin Kamu İhale Kanunu’na uygun yapıldığını, şartnamede asfaltın üretileceği yerle ilgili bir kısıtlamanın sözkonusu olmadığını söyledi. Sezer “İZBETON’un karşısında bir şantiye kurdular. Ancak, asfaltı burada üretip üretmeyecelerini bilemeyiz. Başka firmalardan da temin edebilirler. Biz sözleşmedeki günlük asfalt taahhüdünü karşılayıp karşılamadığına bakarız. Firma işe yeni başlıyor” dedi.
Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ise, sözkonusu alanı sadece Karayolları’nın işini yapması için tahsis etmediklerini, firmaya kiraladıklarını söyledi. Bu nedenle başka ihalelere girmesinde kendileri için sakıncalı bir durum olmadığını belirten Uraloğlu, “Asfalt şantiyesinin ruhsatıyla ilgili bizim açımızdan sorun yok. Mevzuatta resmi kurumlara tanınan bir düzenleme nedeniyle asfalt şantiyesinin çalışması kurallara uygun” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!