Sakatlık tazminatı

Güncelleme Tarihi:

Sakatlık tazminatı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ameliyattan sonra felçli kalan kolunu yeniden kullanmayı başaran Sevim Meriç, mahkeme kararıyla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nden 1 milyar lira alacak.

KONAK Belediyesi'nde zabıta memuru olarak çalışan Sevim Meriç, sporla uğraşan, sosyal etkinlikleri kaçırmayan, bakımlı, güzel hayat dolu bir insandı. 5 yıl önce sol omuzu ve kolunda uyuşma hissetti.

Sinirler sıkışmış

19 YILLIK memur Meriç, doktorların sol omuzda sinir sıkışması teşhisi ve ameliyat önerisiyle Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne gitti. Meriç'in ifadesine göre, doktorların ‘‘Yarım saatlik iş'' dediği ameliyat tam 5.5 saat sürdü.

Spor en büyük ilaç

MERİÇ'in iyileşme dönemi de uzadıkça uzadı, sonunda sol kolu felçli taburcu edildi. Sevim Hanım yılmadı, önce bozulan psikolojisini düzeltmek için doğa yürüyüşlerine başladı, fizik tedavi ve kondisyon merkezinden çıkmaz oldu.

Hukuk mücadelesi

BİRÇOK hasta gibi kaderine razı olmayan Sevim Meriç sol kolundaki felci büyük ölçüde giderirken, hukuk mücadelesini de geçen hafta kazandı. Mahkeme hastaneyi 1 milyar lira tazminat ödemeye mahkum etti.

Doktorları suçluyor

BEKÁR olan Sevim Meriç iddialarını şöyle sıraladı: ‘‘5 Yıl önce Prof. Dr. Öztekin Oto beni başında bulunduğu Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Kliniği'ne yatırdı. Sinir sıkışması teşhisi konuldu. Doç. Dr. Ünal Açıkel ameliyata aldı. Siniri kesmişler. Oto, hatayı düzeltmeye çalışmış. Ama sol kolum sakat kaldı, kaldıramıyor, elimi açıp kapatamıyordum. Hastaneden bir kolu felçli çıktım. Kendimi doğaya verdim, yürüyüşlere katıldım, dağları gezdim. Kondisyon ve spor merkezlerine gittim. Sonunda felci büyük ölçüde yendim. Atletizme başladım. Ameliyatımı aslında beyin cerrahlarının yapması gerekiyormuş'' dedi.

Davayı kazandı

MERİÇ daha önce, Prof. Dr. Öztekin Oto ve Doç. Dr. Ünal Açıkel aleyhine Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davayı kaybetti. Meriç, bu kez İzmir 4. İdare Mahkemesi'ne başvurup, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nden 1 milyar lira manevi tazminat istedi. Mahkeme, Meriç'in ruhsal ve bedensel olarak olumsuz etkileneceğine kanaat getirdi. Hastane, 1 milyar lira manevi tazminat ile 200 milyon lira yargılama giderlerini ödemeye mahkum edildi.

Prof. Oto: Yanlış yapmadık

PROF. Dr. Öztekin Oto ise şunları söyledi: ‘‘Omuzuyla göğsü arasındaki damara ve sinire baskı vardı. Başka bir hastam olduğu için Ünal Açıkel ameliyat etti, operasyonun sonunu izledim. Operasyondan sonra iyileşme olmayınca bizi suçladı. (Ben başlarındaydım, yanlış bir şey yapılmadı) dediğim için suçluyor. Siniri kesilmedi. Verdiğimiz fizik tedavi programını gerektiği gibi uygulamadı. Bu ameliyat tamamen göğüs kalp damar cerrahisinin konusudur. Beyin cerrahı çağrılmaz. Benim şahsıma yönelik açtığı davayı kaybetti.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!