Rotary İzmirliye sağlık getirecek

Güncelleme Tarihi:

Rotary İzmirliye sağlık getirecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2013 01:49

İnsanların sağlık konularında bilinçlenmesini sağlayacaklar.

Haberin Devamı

ROTARY 2440 Bölge Federasyonu, İzmir’de Atatürk Kültür Merkezi’nde 22 Eylül 2013 Pazar günü düzenleyeceği Sağlık Şenliği ile pek çok İzmirlinin kanserden doğru ayakkabı seçimine, sigara bırakmadan meditasyona, belediye park aletlerinin nasıl kullanılacağından sağlıklı yaşlanmaya kadar önemli sağlık konularında bilinçlenmesini sağlayacak.

1917 yılında dünya barışına katkı sağlamak amacıyla kurulan ve dünya genelinde 2 milyon üye ve 34 bin kulübe sahip olan Rotary, İzmir’de de önemli bir çalışmaya imza atacak. Gerçekleştirecekleri projeler ve hedefleriyle ilgili Hürriyet’e bilgi veren Rotary 2440 Bölge Federasyonu Başkanı Esat Kardıçalı, yeni dönemde markalaşmaya önem veren, daha sivil ve halkla ilişkilere yoğunlaşan bir anlayışla hareket ettiklerini vurguladı. Projelerin de bu doğrultuda şekillendiğine işaret eden Kardıçalı, Atatürk Kültür Merkezi’nde 22 Eylül 2013 tarihinde düzenleyecekleri Rotary Sağlık Şenliği’ne büyük önem verdiklerini kaydetti. Şenlik için İzmir’den 10 Rotary kulübünün işbirliği yaptığını, 22 Rotaryen hekimin de hazırlığını yaptığı şenliğe İl Sağlık ve İl Halk Sağlığı müdürlüklerinin de destek verdiğini ifade eden Kardıçalı, “Şenlikle amacımız tedavi maksatlı tıp hizmetlerinin değil hastalıktan koruyucu tıp hizmetlerinin önemini anlatmak. Zamanı daha kaliteli yaşamak adına toplumun alt kesimlerindeki insanlara hizmet etmek amacıyla yapacağımız seminerlere yoğun bir ilgi olacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı


İzmir’in aday olduğu uluslararası fuar organizasyonu EXPO 2020’nin temasının da sağlık olduğunu hatırlatan Kardıçalı, bu yönde de sağlayacakları katkıdan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi. Kardıçalı, oldukça zengin olan seminer ve eğitim programlarının Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Fatih Akçiçek ile Sağlık Komite Başkanı Dr. Cüneyt Tuğrul tarafından titizlikle hazırlandığını belirterek “Beslenmeden ruh sağlığına, meditasyondan kanserden korunmaya, obeziteden doğru ayakkabı seçimine kadar pek çok konuda vatandaşlara bilgi aktarılacak. Normal koşullarda kolay kolay randevu alamayacağımız hekimler tatil günleri olan pazar gününde halkın doğru bilgilendirilmesini sağlayacak” bilgilerini verdi. Kardıçalı, organizasyonu Bursa, Denizli veya Bodrum gibi kentlere de taşımak için çalışma yürüttüklerini de ifade ederek ilk etkinliğe katılımın yoğun olacağını umut ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı


Hangi konular ele alınacak?
Yaşam tarzı ve beslenme, Sağlıklı yaşlanma, Kanserden korunma ve direnç arttırıcılar, Göz sağlığı, Ağız ve diş sağlığı, Anne ve çocuk sağlığı, İzmir ve sağlık, Ruh sağlığını koruma, Meditasyon konularında 35 Rotaryen doktor ve uzman, katılımcıları bilgilendirecek.
Ayrıca nefes egzersizleri, müzikle terapi, doğru ayakkabı seçimi, süt ürünleri ve mutfakta hijyen, reiki, yoga, hipnoz, alışkanlık kontrolü, sigara bırakma, belediye park aletleri ile doğru egzersiz, homeopati, Tai Chi gibi özel konular da salonlarda detaylı şekilde anlatılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!