Robot teknolojisi onlardan sorulur

Güncelleme Tarihi:

Robot teknolojisi onlardan sorulur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2011 00:00

Çınarlı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 50. kuruluş yıldönümü, katıldıkları her yarışmada ödülleri toplayan Robot Takımı’nın başarılarıyla gurur yılına döndü.

Haberin Devamı

İZMİR’deki Çınarlı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 50. kuruluş yıldönümü, Robot Takımı’nın geçtiğimiz günlerde katıldığı Milli Eğitim Bakanlığı 5. Uluslararası Robot Yarışması’nda üç ayrı kategoride üç şampiyonluk, iki ikincilik bir üçüncülük ödülleriyle taçlandı.
Bilgisayar bölümü öğrencileri Ahmet Civan, Yiğit Yıldırım, Okan Kılıç, Tugay Yalçın ve Nezih Aka, Elektrik ve Elektronik Bölümü’nden İhsan Akın ve Emre Mert’den oluşan Robot Takımı bu yıl önce 12-13 Mart’ta 8. ODTÜ Robot Günleri’ne katıldı. Uluslararası yarışmada Çınarlı Robot Takımı çizgi izleyen robot kategorisinde birincilik ve ikincilik, mini sumo kategorisinde ikincilik ve sumo robotu kategorisinde üçüncülük kazandı. İzmir’e büyük başarıyla dönen Çınarlı Robot Takımı, bu kez 31 Mart -2 Nisan arasında İstanbul’da yapılan İTÜ 5. Robot Yarışması’na katıldı. Başarılarını tekrarlayan ekip, mini sumo robotu kategorisinde birincilik ve üçüncülük, çizgi izleyen robot kategorisinde ikincilik ve üçüncülük, kendini dengeleyen robot kateforisinde mansiyon kazandı. Başarı çıtasını sürekli yüksekte tutan takım, son olarak geçtiğimiz ay içinde Ankara’da yapılan Milli Eğitim Bakanlığı 5. Uluslararası Robot Yarışması’nda boy gösterdi. Robot Takımı tam üç kategoride şampiyon oldu. Takım, mini sumo robotu kategorisinde birincilik ve ikincilik, çizgi izleyen robot kategorisinde birincilik ve ikincilik, sumo robotu kategorisinde birincilik ve üçüncülük ödüllerinin sahibi oldu. Gösteri karşılaşmasında bu işin piri Japonlar’ın robotlarını da alt ettiklerini belirten Bilgisayar Öğretmeni Serhat Karanfil, “Robot takımımız rakip tanımıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!