Rekora uçuyorlar

Güncelleme Tarihi:

Rekora uçuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 23:52

Kuruluşunun 25’inci yılını kutlayan SunExpress, geçen yıl yüzde 15 büyüyerek cirosunu 1 milyar Euro’nun üstüne çıkardı.

Haberin Devamı

TÜRK Havayolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2014’te tarihinin en büyük cirosunu yaptı. Bir önceki yıla göre satışlarında yüzde 15’lik artış yakalayarak, 1 milyar 25 milyon Euro (2 milyar 891 milyon TL) gelire ulaştı. Yıl içinde taşınan yolcu sayısı 7.3 milyon olurken, doluluk oranı yüzde 85 olarak gerçekleşti. SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, “Son üç yıldır sağlıklı ve başarılı bir büyüme içindeyiz. 2014’te elde ettiğimiz gelirlerle Türkiye’nin en büyük 50 şirketi arasına girdik. 2015’te bu ivmeyi sürdüreceğiz. Bu doğrultuda 2015 hedefimiz 1.1 milyar Euro ciro, 8 milyondan fazla yolcu” dedi.

YENİ HATLAR BAŞLIYOR
2015 yaz sezonuyla beraber İzmir ve Antalya’dan Avrupa’da toplam 16 yeni noktaya daha uçmaya başlayacaklarını belirten SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu, Antalya, İzmir, İstanbul, Adana, Alanya/Gazipaşa, Ankara, Bodrum, Dalaman, Elazığ, Gaziantep, Kayseri, Konya, Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon’dan yurt dışına haftada 482 uçuş gerçekleştireceklerini belirtti. 2012 yılında İzmir’i HUB ilan ettiklerini belirten Çizmecioğlu şöyle devam etti; “İzmir’den mevcut 30 yurt dışı hattının yanı sıra, bu yaz sezonunda Belçika’da Brüksel, İtalya’da Roma ve Milano, Fransa’da Toulouse, Azerbaycan’da Bakü ve İngiltere’de Londra’ya uçmaya başlayacağız. Bu uçuşlarla İzmir’den Avrupa’da 14 ülkede 36 dış hat noktasına haftada 123 uçuş gerçekleştireceğiz.”

LUFTHANSA ANLAŞMASI
SunExpress’in yeni iş kolu olan wet-lease operasyonlarında başarılı sonuçlar aldığını belirten SunExpress Almanya Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, “Bu iş modeli ile THY / AnadoluJet’e kiraladığımız uçakların operasyonel yönetimini biz, ticari yönetimi THY /AnadoluJet sağlıyor. Bu başarılı modeli şimdi de Lufthansa’nın uzun menzilli, düşük maliyetli turistik uçuşları için uygulayacağız. Lufthansa ile ana ortaklarımız bu konuda anlaştı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!