Reçeteli yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Reçeteli yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Edremit'e pazar alışverişine gelenlerin, Körfez'in tek SSK Hastanesi'ne hasta olmadığı halde sevk yaptırıp yolculuğu harcırah alarak bedavaya getirdikleri ortaya çıktı.

SSK Edremit Hastanesi'ne çevre ilçe ve beldelerden sevkle gelen hasta sayısında çarşamba günleri artış görülmesi, ‘‘sahte hastalığı'' ortaya çıkardı. Sevk yaptıranların çoğunun, Edremit Pazarı'na alışverişe gelip, yol parasını SSK'dan tahsil ettiği belirlendi.

Basit kontroller

AYVALIK, Altınova, Gömeç, Karaağaç, Pelitköy, Burhaniye, Havran, Akçay, Güre, Altınoluk’taki vatandaşların ortalama 1 milyon lira yol harcırahı aldığı kaydedildi. Tansiyon gibi basit kontrolden sonra sevkleri imzalatılıp, rolün tamamlandığı dikkat çekti.

Çarşamba artıyor

SSK Edremit Hastanesi Başhekimi Dr. Ulvi Kilercioğlu, günde 450 kişiye poliklinik hizmeti verildiğini, çarşambaları 70-100 kişi daha arttığını belirterek, ‘‘Hastalıklara baktığımızda, dışarıdan gelen ve çoğu müdahale gerekmeyen kişiler olduğunu gördük'' dedi.

Büyük haksızlık

EDREMİT Pazarı'na alışveriş için gelip yolculuğun faturasını SSK'ya çıkarmanın haksızlık olduğunu belirten Dr. Kilercioğlu, ‘‘Hem personelimiz gereksiz meşgul ediliyor, hem de mevcut hastalarımıza yeterli bakım yapamıyoruz'' diye konuştu.

Personelimiz dedektif değil

HİZMETLERİN tamamından yaralanma arzusu içindeki vatandaşların sınırları çok zorladığını belirten SSK İzmir Bölge Müdürü Yalçın Nas, sigortalıların haklarını alma konusundaki girişimlerini takdir ettiğini belirtti. Ancak bazı sigortalıların, gereksinimi olmadığı halde koşulları zorladığına da dikkati çeken Nas, ‘‘Edremit örneği birçok sağlık merkezimizde yaşanıyor. Elbette haksız bir kazanç. Ancak personelimizin dedektif gibi haksız kazanç peşinde koşması mümkün değil'' dedi.

Çarşamba hastaları hizmeti zorluyor

UYANIK geçinen bazı vatandaşların, hasta olmadıkları halde hasta gibi göründükleri, bulundukları yerden SSK Edremit Hastanesi'ne çarşamba günü sevk yaptırmaları kuşku uyandırdı. Kimin başlattığı bilinmeyen yöntem, kısa sürede yayıldı. Özellikle son üç senedir hasta sayısı artarken, aynı güne isabet etmesi SSK parasıyla yolculuk yapma fikrinin pekçok kişinin kafasına yattığını da gösterdi.

Sevk alıyorlar

SSK Edremit Hastanesi Başhekimi Dr. Ulvi Kilercioğlu, ‘‘Ayvalık, Gömeç, Altınova gibi merkezlerdeki dispanser ve sağlık ocaklarından sevk kağıdı alanların özellikle akşam saatlerinde hastaneye gelmesi garip. Bazı hastalar, öğlen saatlerinde tansiyonun yükseldiğini, ancak düşmüş olabileceğini belirtip, sevk kağıdını imzalatarak yol parasını alıyor. Bazıları da hekim arkadaşlarımıza açık açık, ‘Benim birşeyim yok, ama yol parasını almam için kağıdı imzalayın' diyor. İlçe ve beldelerle birlikte 33 bin SSK'lıya hizmet veriyoruz. Yaz aylarında ise katlanıyor. Kurum üyelerinin gerçekten hasta olmadan gelmesi son derece olumsuz tavır'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!