Rapor 13 ay sonra geldi

Güncelleme Tarihi:

Rapor 13 ay sonra geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2010 00:00

Metro inşaatında evi hasar gören Güler Özertem’in, belediye ve firmalara karşı 2 yıl önce açtığı 229 bin liralık tazminat davasında, bilirkişi raporu 13 ay sonra mahkemeye ulaştı.

Haberin Devamı

İZMİR Karşıyaka 1671 sokak, 110 numarada bulunan evin metro inşaatı çalışmaları inşaatı nedeni ile ciddi derecede hasar oluştuğunu ve yıllarca oturduğu evinden Alsancak’a taşındığını söyleyen Güler Özertem’in avukatı dava dilekçesinde, hasarın öğrenilmesi üzerine, müvekkilerinin davalı taraflarla irtibata geçtiğini ve kendilerine hasar hakkında bilgi verdiğini belirtti.

Önemli çatlaklar

Şikayete rağmen davalı tarafların kayıtsız kalması üzerine, mahkemeye hasar tespit için başvurduklarını ve mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi tarafından gönderilen raporda taşınmazın bir daha oturulamayacak halde olduğunu belirtiklerini söyledi. Avukat, dilekçesinde “Taşınmazda metro inşaatı nedeni ile ortaya çıkan çatlaklar taşıyıcı duvarlarda olması nedeni ile önemlidir. Bu hasardan dolayı taşınmazın kullanılması mümkün değildir. Binanın tarihi eser kapsamında olması nedeni ile orijinaline uygun yapılması gerekmekte. Evde oluşan zarar hafif yer sarsıntıları ile büyüyebileceği raporları var. Davalı taraflar, müvekkilden habersiz çatlakları sıvayla kapatıp, büyük yerlere dolgu yapmıştır. Bu yapılanlar binanın güvenliği açısından daha tehlikeli hale gelmiştir. Davalı taraflardan 219 bin lira maddi ve 10 bin lira manevi olmak üzere toplam 229 bin lira tazminat talep ediyoruz” dedi.

Her şey ortada

Davalı şirketler ise üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyip, davanın reddini istedi. 2 yıldır süren davanın bir türlü bitmemesi nedeniyle, maddi açıdan zor günler geçirdiğini söyleyen Güler Özertem, “Benim çocukluğum o evde geçti. Artık orada oturmak mümkün değil. Her şey ortada. Raporlar var. Karşıyaka Belediyesi Encümen kararı var. Burada artık oturulamaz deniyor. Ama malesef mahkeme iki yıldır sürüyor. Mağduriyetim giderilsin” dedi.
Mahkemenin tayin ettiği bilirkişi 13 ay sonra raporunu sundu. Bilirkişiler Prof. Dr. Eti Akyüz Levi, Prof. Dr. Necdet Türk, Prof. Dr. Arif Şengün Kayalar ve İnşat Yüksek Mühendisi Sadık Can Girgin, raporlarında yapıdaki hasarlara yerverdi.

Çok komik rapor

Raporda çatlakların tamir edilerek bina stabilisesinin sağlanabileceği ve dava tarihi itibariyle hasarların giderilme bedelinin 45 bin lira olduğu belirtildi. Özertem’in avukatı Ahmet Sinan Sürücü ise bilirkiyi raporunda belirtilen rakamın kendilerini istediği tazminat karşısında çok komik olduğunu söyledi. Sürücü, yeni rapor alınmasını talep edeceklerini belirtti. Sürücü, son çare olarak AİHM’e başvuracaklarını belirti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!