GeriEge Rahmi Usta’nın mutfağı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rahmi Usta’nın mutfağı

(Grand Plaza Otelcilik ve Turizm İşletmeleri Mutfaklar Koordinatörü)

GÜNÜN MÖNÜSÜ:

- Ankara köftesi

- Pilav

- Mevsim salata

ANKARA KÖFTESİ

(5KİŞİLİK)

MALZEMELER:

- 750 gram az yağlı koyun kıyması

- 2 küçük rendelenmiş soğan

- 100 gram ekmek içi

- 2 yumurta

- 1 kahve fincanı su

- Az miktarda karabiber, kimyon, pul biber ve kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI:

EKMEK içini 10 dakika bol soğuk suda ıslattıktan sonra iyice sıkıp bir kaba çıkartın. Üzerine 2 yumurta kırın. Tuz, biber, kimyon, pul biber, soğan suyu ve kıymayı iyice yoğurup küçük küçük hazırlayın. Izgarada hafif hafif pişirin. Pilav, patates, domates ve biberle servis yapın.

AFİYET OLSUN

False