Son Güncelleme:
Rahmi Usta’nın mutfağı
(Grand Plaza Otelcilik ve Turizm İşletmeleri Mutfaklar Koordinatörü)
GÜNÜN MÖNÜSÜ:
- Ankara köftesi
- Pilav
- Mevsim salata
ANKARA KÖFTESİ
(5KİŞİLİK)
MALZEMELER:
- 750 gram az yağlı koyun kıyması
- 2 küçük rendelenmiş soğan
- 100 gram ekmek içi
- 2 yumurta
- 1 kahve fincanı su
- Az miktarda karabiber, kimyon, pul biber ve kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI:
EKMEK içini 10 dakika bol soğuk suda ıslattıktan sonra iyice sıkıp bir kaba çıkartın. Üzerine 2 yumurta kırın. Tuz, biber, kimyon, pul biber, soğan suyu ve kıymayı iyice yoğurup küçük küçük hazırlayın. Izgarada hafif hafif pişirin. Pilav, patates, domates ve biberle servis yapın.
AFİYET OLSUN