Rahmi Usta’nın mutfağı

Güncelleme Tarihi:

Rahmi Usta’nın mutfağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

GÜNÜN MÖNÜSÜ:

- Kremalı tavuk çorbası,

- Tavuk adana,

- Pirinç pilavı.

TAVUK ADANA (4 KİŞİLİK)

MALZEMELER:

- 4 adet derisiz tavuk göğsü

- 100 gram kuyruk yağı

- 2 adet iri soğan

- 2 çorba kaşığı pul biber

- 1 tatlı kaşığı kimyon

- Yarım demet maydanoz

- Tuz

YAPILIŞI:

TAVUK göğüslerini robotton geçirin veya kıyma makinesinde çekin. Kuyruk yağı, ince kıyılmış maydanoz, pul biber, kimyon ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üstü kapalı bir kaba alın ve buzdolabında 4 saat dinlendirin. Daha sonra etten ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp su yardımı ile şişlere yassı biçimde takın, ızgarada pişirip pide ile servis yapın. Dilerseniz yanında ızgarada pişmiş domates, biber ve soğan da verebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!