Poliste Sağır şoku

Güncelleme Tarihi:

Poliste Sağır şoku
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir DGM Başsavcılığı'nın ANAP Konak İlçe eski Başkanı hakkında hazırladığı iddianamede 10 yöneticinin suçlanması Emniyet Müdürlüğü’nü sarstı.

ANAP Konak İlçe eski Başkanı Nurullah Sağır hakkında DGM Başsavcısı Abdülkatir Abacı ile Savcı Cevdet Ulu'nun hazırladığı iddianamede, hepsi de üst düzey yöneticisi 10 polisin suçlanması gözleri Emniyet Müdürlüğü'ne çevirdi.

İtalya ve ABD gibi

SAVCILAR, Sağır Çetesi'ni İtalya ve ABD'deki mafya tipi örgütlenmeye benzetti. Mafya-polis-siyasetçi üçgenine atıf yapılan iddianamede, bu örgütlerin şiddet, zor ve tehditle kamuyu rahatsız ettiği, haksız çıkar sağladığı vurgulandı.

Siyasete yön verme

İDDİANAMEDE, ‘‘Çek-senet tahsilatını zor kullanarak yapan bu örgütlerin zaman zaman siyaseti yönlendirmeye cüret ettikleri görülmektedir. Bu suç örgütlerinin silahlı mücadeleleri bile yaşanmaktadır’’ denildi.

Model oluşturuyordu

SAĞIR'ın 1990'lı yılların başında devlet içinde bazı noktalara siyasi nüfuzunu kullanarak ulaştığı, İtalya ve ABD'deki gibi bir model oluşturmaya çalıştığı kaydedildi. 14. sayfada

İsimleri geçen polisler

DGM Savcıları Nurullah Sağır ve çetesiyle ilgili iddianeme hazırladı.

Levent Oflas, Mehmet Ayan, Saim Erdoğmuş, Ahmet Özyaşamış, Nejdet Fatih Öztürk, Seyfi Eroğlu, İbrahim Peker

Neyle yarglanacak

TUTUKLU bulunan ANAP Konak İlçe eski Başkanı Nurullah Sağır'ın işlediği önesürülen 16 ayrı suçtan ikisi için idam, diğerleri için ise 167 yıla kadar hapis istendi.

10 kişinin tutuklandığı çete davasında 30 sanık yargılanacak. Sağır, cürüm amaçlı suç örgütü kurararak, 2 şartlı tehdit, 3 gaspa eksik teşebbüs, 2 gaspa teşebbüs, 2 gasp, 2 adam öldürmeye tam teşebbüse azmettirme, 4 silahlı yaralama olayına azmettirmekle suçlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!